Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská elegance na talíři: Tarte Tatin s hořčicí Maille – a soutěž o balíček lahůdek od Maresi!

Francie má dar proměnit i ta nejjednodušší jídla v zážitek. Tam, kde by jiní sáhli po cibulovém koláči, Francouzi vytvoří Tarte Tatin – jemně převrácený koláč, v němž se sladkost karamelizované cibule snoubí s intenzivní chutí dijonské hořčice. A pokud jde o hořčici, jméno Maille v kuchyni zní stejně hrdě jako jméno Dior ve světě módy.

Tajemství chuti: dijonská hořčice Maille

Dijonská hořčice Maille se vyrábí podle tradiční receptury již od roku 1747 a je symbolem francouzského savoir-faire. Vyniká sametově jemnou strukturou, vyváženou ostrostí a elegantní kyselinkou, která dokáže povznést i to nejjednodušší jídlo. V tomto receptu hraje klíčovou roli – propojuje sladkost červené cibule s karamelizovaným medem a vytváří lahodný kontrast, který probouzí všechny smysly.

Francouzská elegance na talíři

Příprava Tarte Tatin z červené cibule s hořčicí Maille je překvapivě jednoduchá, přesto působí dojmem, že jste právě vystoupili z malého bistra v srdci Lyonu.
Nechte cibuli zkaramelizovat v másle, medu a lžících hořčice Maille, zasypte ji sýrem Gruyère, zakryjte máslovým listovým těstem a pečte dozlatova. Po překlopení z pánve se před vámi objeví zlatavý koláč, který voní po tymiánu, Francii a po poctivém domácím vaření.

Jak na to:

Ingredience (2 porce):

  • 4–6 malých červených cibulí

  • 1 balení listového těsta

  • 150 g sýra Gruyère (nahrubo nastrouhaného)

  • 2 lžíce másla

  • 2 lžíce tekutého medu

  • 2 lžíce Maille Dijonské hořčice

  • Čerstvý tymián, sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Cibule nakrájejte na měsíčky.

  2. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a hořčici Maille a promíchejte dohladka.

  3. Vložte cibuli, osolte, opepřete a nechte pozvolna zkaramelizovat.

  4. Posypte sýrem Gruyère, zakryjte těstem a okraje jemně zastrčte dovnitř.

  5. Pečte dozlatova 25–30 minut. Poté koláč překlopte na talíř a ozdobte tymiánem.

  6. Podávejte s lžičkou dijonské hořčice Maille – jako jemné dochucení nebo doprovod.

Malý detail, velký rozdíl

Dijonská hořčice Maille zde není jen přísadou, ale srdcem celého receptu. Díky ní se koláč promění z prostého pečeného těsta s cibulí na gurmánský zážitek. Je to přesně ten typ jídla, který připravíte pro někoho, koho chcete potěšit – elegantní, jednoduchý a přitom nezapomenutelný.

Zapojte se do soutěže s Maresi!

Milujete objevování nových chutí? Pak si nenechte ujít naši soutěž s Maresi!
Zapojte se a vyhrajte balíček plný lahůdek, které vás vezmou na chuťovou cestu napříč světem. Stačí se zúčastnit a dopřát si stejnou vášeň pro chutě, jakou v sobě nese i značka Maille.

Naposledy jste si prohlédli