Pýchavka
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 6 hodinami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, 23. 12. 2025 17:24
„Poděkování “ mika59, 20. 12. 2025 16:49
Poslední příspěvky
„Hezký Boží hod, Mirča má pravdu, dneska by se nemělo nic…“ tara23, před 6 hodinami
„Hezký sváteční den dnes asi jako všude se dojídá i u nás…“ Simona Skolakova, před 8 hodinami
„Dnes jsme měli asi jako v mnohých rodinách rybí polévku a…“ Simona Skolakova, 24. 12. 2025 19:53
Přečtěte si Zobrazit více
11. 8. 2014 15:52
11. 8. 2014 15:16
11. 8. 2014 14:56
11. 8. 2014 14:53
22. 8. 2010 11:01
20. 8. 2010 17:00
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23650 tohle by taky nemuselo být špatné...
a kus textu od mykologa: "Z pýchavky obrovské jsou skutečně dobré řízky, ale já přednostňuji pýchavkový krém. To je mana nebeská," uvedl Aleš Vít a zároveň pro zájemce dodal recept.
Houbu sloupnou ze šlupky a nahrájet na kostičky, které je třeba dvacet minut povařit. Po té rozmixovat ručním mixérem, přidat deci bílého vína, sůl, bílý pepř a je-li potřeba, tak trochu zahustit jíškou připravenou na másle. Podávat s osmaženými kostkami housky. "Krém voní na celé kolo a nebudete se jej moci dojíst," dodal lákavě na závěr mykolog.
tiše ti jí závidím, já ji neviděla už skoro 35 let
20. 8. 2010 16:43