Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 12 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 21 hodinami
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: Jak bylo včera chladněji, tak si to dneska…“ Veronika.Hrozna, před 12 hodinami
„Jajajajaapaja: jaruš já si na špekáčku opečeném na ohýnku…“ tara23, před 13 hodinami
„Pekný deň želám dievčatá, kým bolo ráno chladnejšie…“ Julia Oskerova, před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
9. 1. 2016 16:18
http://www.quoka.de/kueche/kuechenherde-grill-mikr...
9. 1. 2016 07:46
22. 5. 2015 13:29
22. 5. 2015 11:45
Já tu funkci používám ráda, jak píše Hella níž, je to rychlé a úsporné.
22. 5. 2015 11:32
22. 5. 2015 11:08
22. 5. 2015 10:16
22. 5. 2015 10:05
Můžete poradit, prosím
autor: M.Medkova
vloženo: 21.05.2015 17:35:08 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Vážení.Líbí se mi recepty na vaření a pečení v mikrovlné troubě,u spousty
receptů je uvedeno bud Grisp nebo Grisp talíř,ráda by jsem věděla co to přesně je.Děkuji za pochopení.Medková.
21. 1. 2013 12:25
ořechy: http://www.toprecepty.cz/recept/2453-orechy-zavare...
brambory: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
16. 1. 2013 12:53
5. 7. 2012 13:42
26. 4. 2012 11:07
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
A nemůžu si vynachválit vaření, nebo vlastně zavařování brambor jak k okamžité spotřebě, tak i k uchování.
http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Crisp jsem zatím používala jen na karboše a pečení horkovzduchem se mi moc nelíbí - pečivo je takové světlé, bez kůrčičky.
25. 4. 2012 21:06
Ale hlavně chci připomenout, že v mikrovnce se bezva zavařuje!
http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...
24. 4. 2012 14:40
Jinak moc děkuji čokoládce, Maris i dalším
Takže nejdřív k popisu: Mám značku Bauknecht. Má funkci Crisp, Grill, Gratinování (tedy zapékání), Rozmrazování. Můj typ nemá mřížku pod Gril.
Funkce Crisp slouží k pečení jídel na speciálním talíři Crisp. Talíř opéká jídlo zespodu, shora opéká gril a zevnitř mikrovlny, jídlo je tak perfektně zapečeno s kůrkou a uvnitř krásně uvařené.
Na programu Crisp dělám pokrmy z těsta jako pizzy, koláče, ale lze i smažit slaninu nebo vejce.
Gratinování lze použít na jakýkoli zapékaný pokrm z těstovin, brambor, zeleniny obzvlášť – ta zůstane krásně křupavá a barevná. Je lepší zapékat spíše nižší potraviny na ve větší misce, než silná vrstva.
U crispu a gratinování využívám na dokončení gril pro zhnědnutí pokrmu, cca asi 2 minuty.
Protože si na vaření mohu zvolit různé stupně mikrovlnění i čas, je samozřejmě nutné zvolit vhodnou dobu i stupně na určité jídlo.
Např.na ohřívání nápojů (mléko, čaj) nebo řídkých polévek používám 700 W a čas 2 minuty, čas přidávám i podle toho, zda je jídlo vytažené z lednice. Na vaření omáček, zahuštěných polévek, sýrových a vaječných jídel – 500 W. Na dušení masa a rozpuštění másla 350 W, čas se musí odhadnout.
Je lepší začínat s nízkým časem, kolem 8 minut a pak přidávat, než to celé zkazit. Samozřejmě si to zapisuju.
Je nutné mít samozřejmě kvalitní nádoby, které jsou odolné vůči vysokým teplotám, hlavně Crisp programu a Grilu – tam by vůbec neměly být plastové nebo dřevěné nádoby či náčiní.
Lze samozřejmě i jídlo ohřívat, tam volíme hlavně čas podle váhy jídla, pokud dáváme chlazené nebo mražené musíme váhu (a tedy i čas)zvýšit.
Crisp talíř je velmi horký, takže pokládat na plochu, která snese vysokou teplotu a používat chňapku a kleště na talíř.
Rozmražování se používá rovněž podle váhy a podle druhu. Jinak se používá 160 W.
26. 8. 2010 14:20
1 2 Další