

Halušky s kysaným zelím
Suroviny 4 porce
- 750 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
- sůl
- mletý pepř
- asi 400 g kysaného zelí
- 200 g uzené slaniny
Postup přípravy receptu
Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme kyslú kapustu, osolíme (môžeme aj jemne okoreniť) a podusíme 10-15 min.
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich.
Halušky premiešame s kapustou a podávame.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Halušky s kysaným zelím
-
Dievcata, je mi jasne, preco sa po rokoch nasla prkotina v mojom recepte.
Ale, ok. beriem.
-
taddy1: souhlasím, bezmasé jídlo, když je v ingrediencích 20 deka slaniny, to rozhodně není. Bohužel dost lidí má představu o mase pouze ve formě flákoty, dokonce i obsluha v restauraci považuje za bezmasé jídlo třeba "hemenex" nebo smažený sýr se šunkou
. Dávám sice smajlíka hihi, ale vlstně je to spíš smutné
-
tejaja: To chcete říct, že vegetariáni v rámci bezmasé stravy běžně konzumují uzenou slaninu?
-
casino: Vážený pane, vy by ste niekedy potrebovali pekných pesničiek viac, aby vám zmenili náladu a možno dodali chuť napísať aj pekné slová.
Na Topreceptoch je spolu 7 moderátoriek, takže to, čo uniká mne, je dôvod, prečo adresujete svoje slová práve mne. Rovnako ako ja mohlo dané komentáre presunúť ďalších 6 moderátoriek. Ja nie som na topkách 24 hod denne, a myslím, že aj vy uznáte, že nemôžem všetko ustriehnúť. V budúcnosti ma stačí upozorniť na problém v sz. Ďakujem za pochopenie. -
tejaja:
No, jaxi mi uniká, co má společného vaše kamarádka s receptem(možná jste ji jen zapomněla také přesunout
), ale když už jste v tom přesunování, proč nepřesunete i komentáře odtud: http://www.toprecepty.cz/recept/42762-polevka-z-ce...
-
Všetky komentáre, ktoré sa netýkajú receptu, ale slaniny, boli presunuté tu : http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=3604
Všetkým, ktorí sa debaty zúčastnili posielm peknú pesničku, ktorú naspievala moja kamarátka : https://www.email.cz/download/i/u2DOOf9n3yGoj0dDye... -
Ty jsou
-
dripatka: Ospravedlňujem sa, fotka bola vložená iným užívateľom a svojho času tu "úradujúca externistka" menila fotky podľa svojho. Fotka, ktorá tu bola, rozhodne nezodpovedala môjmu receptu, preto som vrátila späť svoju pôvodnú fotku. U nás sa k haluškám žiadne mäso nedáva. V haluškách je iba údená slanina, a napriek tomu sa u nás toto jedlo odjakživa považovalo za bezmäsité. Takže zaradenie je správne, len tá fotka ťa miatla.
-
Hledam v bezmasych pokrmech a ejhle maso...
www.toprecepty.cz
-
Dělávám často,máme je rádi
-
kokronilla: Aja: Ďakujem.
U nás na východe sa halušky robia po generácie takto, žiadne vylepšenia
Halušky boli kedysi skutočne jednoduché jedlo.
-
-
nemůžu si dovolit neohodnotit tento recept. Je to právě to, co už léta hledám, po předcích ze slovenské strany, zkoušela jsem ledasco, ale tohle jsou ty úžesné a pravé halušky, které celá- a nejen moje- rodina tak miluje. Opravdu senzační- levné, celkem rychlé, a ingredience mám skoro vždycky v chalupě
.
Jinak recept striktně dodržuju, a opravdu nezklamal -
Luss : možno máš rada hlávkovú kapustu, tak to vyskúšaj s ňou, ak ani tú, skús halušky s tvarohom ( tvaroh hrudkovitý ), postup ten istý
-
Halušky výborné
ale nemám ráda kapustu ani uzené tak je dělám se zakysanou smetanou,nastrouhaným sýrem a klobáskou.