Halušky s kysaným zelím

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min PT0H30M 4 porce Bezmasá jídla 70 názorů

534

Suroviny

750 g brambor
250 g polohrubé mouky
sůl
mletý pepř
asi 400 g kysaného zelí
200 g uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme kyslú kapustu, osolíme ( môžeme aj jemne opipriť ) a podusíme 10-15 min.

  2. Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich.

  3. Halušky premiešame s kapustou a podávame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky s kysaným zelím

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Vážený pane, vy by ste niekedy potrebovali pekných pesničiek viac, aby vám zmenili náladu a možno dodali chuť napísať aj pekné slová.;-)
    Na Topreceptoch je spolu 7 moderátoriek, takže to, čo uniká mne, je dôvod, prečo adresujete svoje slová práve mne. Rovnako ako ja mohlo dané komentáre presunúť ďalších 6 moderátoriek. Ja nie som na topkách 24 hod denne, a myslím, že aj vy uznáte, že nemôžem všetko ustriehnúť. V budúcnosti ma stačí upozorniť na problém v sz. Ďakujem za pochopenie. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    No, jaxi mi uniká, co má společného vaše kamarádka s receptem:-* (možná jste ji jen zapomněla také přesunout:-D ), ale když už jste v tom přesunování, proč nepřesunete i komentáře odtud: http://www.toprecepty.cz/recept/42762-polevka-z-ce... ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Všetky komentáre, ktoré sa netýkajú receptu, ale slaniny, boli presunuté tu : http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=3604 ;-)

    Všetkým, ktorí sa debaty zúčastnili posielm peknú pesničku, ktorú naspievala moja kamarátka : https://www.email.cz/download/i/u2DOOf9n3yGoj0dDye...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ty jsou:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    dripatka: Ospravedlňujem sa, fotka bola vložená iným užívateľom a svojho času tu "úradujúca externistka" menila fotky podľa svojho. Fotka, ktorá tu bola, rozhodne nezodpovedala môjmu receptu, preto som vrátila späť svoju pôvodnú fotku. U nás sa k haluškám žiadne mäso nedáva. V haluškách je iba údená slanina, a napriek tomu sa u nás toto jedlo odjakživa považovalo za bezmäsité. Takže zaradenie je správne, len tá fotka ťa miatla. ;-)

    Odpovědět

  • dripatka dripatka

    Hledam v bezmasych pokrmech a ejhle maso...:-Owww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Lump01 Lump01

    Dělávám často,máme je rádi :-) :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    kokronilla: Aja: Ďakujem. ;-) U nás na východe sa halušky robia po generácie takto, žiadne vylepšenia :-D ;-) Halušky boli kedysi skutočne jednoduché jedlo. ;-)

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

  • kokronilla kokronilla

    nemůžu si dovolit neohodnotit tento recept. Je to právě to, co už léta hledám, po předcích ze slovenské strany, zkoušela jsem ledasco, ale tohle jsou ty úžesné a pravé halušky, které celá- a nejen moje- rodina tak miluje. Opravdu senzační- levné, celkem rychlé, a ingredience mám skoro vždycky v chalupě:-p.
    Jinak recept striktně dodržuju, a opravdu nezklamal

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Luss : možno máš rada hlávkovú kapustu, tak to vyskúšaj s ňou, ak ani tú, skús halušky s tvarohom ( tvaroh hrudkovitý ), postup ten istý;-)

    Odpovědět

  • Luss Luss (neregistrovaný)

    Halušky výborné:yes: ale nemám ráda kapustu ani uzené tak je dělám se zakysanou smetanou,nastrouhaným sýrem a klobáskou.:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eliška: ani trochu viac, halušky sú uvarené, akonáhle vyplávu na povrch :-D

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    halusky uzasne ale v te vode je nechte trochu dyl :yes:

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Přídávám 23. bodík ;-) Halušky jsou skvělé, i když bohužel poněkud pracnější (nedělala jsem je přes "haluškovač", protože jediný, co mi to těsto předvedlo bylo, jak se umí krásně přilepit), ale krájela jsem to na prkénku. Zelí jsem udělala ne tolik kyselé a dusila jsem ho déle (aby bylo krásně měkké) a trochu jsem ho ocukřila. Jinak ňamka :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo