Kotlet cibulář v cibulové omáčce

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 ks vepřová kotleta
5 ks velké cibule
masový vývar (bujon)
máslo
olej
5 g slanina
sůl
pepř
1 lžička hladké mouky
150 ml smetany
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibule, 2 nakrájíme na kolečka, 1/2 cibule nakrájíme a rozmixujeme na pastu. Kolečka cibule a slaninu nakrájenou na kostičky v trošce oleje na pánvi opečeme. Přidáme cibulovou pastu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  2. Ostrým nožem v kotletách vytvoříme kapsu, do které vložíme cibulovou směs a sepneme párátkem. Kotlety osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a na oleji ze všech stran opečeme.

  3. Do zapékací mísy dáme 2 a 1/2 nakrájené cibule, přendáme opečené maso, šťávu z opečeného masa a zalijeme vývarem. Maso poklademe plátky másla, přikryjeme poklicí a za častého podlévání pečeme asi 45 minut.

  4. Maso vyjmeme, šťávu slijeme, rozmixujeme, přilijeme vývar, povaříme, přidáme smetanu podle hustoty zahustíme moukou. Osolíme a opepříme. Podáváme s vídeňským knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 761 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlet cibulář v cibulové omáčce

Tématické fráze: kotlety s cibulovou omáčkou cibulář z vepřového masa kotlety v cibulove omacce vepřové maso cibulář kotlety v cibulove omáčka recept cibulo česneková omáčka vepřové kotlety s cibulovou omáčkou kotleta v cibulove omačce vepřové v cibulové omáčce veprovy cibular omáčka z kotlety kotleta s cibulovou omáčkou vepřové maso v cibulove omacce kotlety na cibulové omáčce kotlety recepty omáčka s kotlety kotleta omacka hovězí maso cibulář plec na cibulove omacce kotleta na cibulové omáčka