Piškotové těsto
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 4 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes krémové rizoto a kyselá okurka 😋 …“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den dnes dršťková polévka od řezníka a těstoviny se…“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
„Dobré ráno, u nás zelerová polievka, sumeček iba obalený…“ magdalenka, před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10. 9. 2010 05:05
9. 9. 2010 14:16
9. 9. 2010 13:24
9. 9. 2010 12:56
Spagetka - JJ stále se máme co učit...
9. 9. 2010 12:25
9. 9. 2010 12:18
9. 9. 2010 12:13
9. 9. 2010 11:50
A hlavně teplotu v receptu ber jen jako orientační - každá trouba i sporák to maj jinak...
9. 9. 2010 11:36
9. 9. 2010 11:32
Takže troubu otvírej určitě až po 15 minutách po vložení formy, dřív ne, snaž se si zapamatovat, nebo napsat, jak ti trouba peče a otvírat ji až před dokončením upečení. Hlavně ale formu vkládej do trouby a vytahuj pomalinku, netrhej s ní a prudce nepokládej - jako s miminkem prostě. Uvidíš, že se to povede!!!
Jo a ještě - i suroviny na piškot musí mít stejou teplotu, někdy se zdá, že se to povedlo, ale ve výsledku piškot spadne, protože třeba vejce byly chladnější!!!!
9. 9. 2010 11:18
Takže když ho pak chci zarovnat ovocem & polít např. želatinou, tak to udělat nemůžu, jelikož se ten korpus tak zmenší, že mi vše steče dolů a navršku nic nedrží.
Co dělám špatně???
Předem děkuji za rady...