sušení hroznů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 4 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes krémové rizoto a kyselá okurka 😋 …“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den dnes dršťková polévka od řezníka a těstoviny se…“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
„Dobré ráno, u nás zelerová polievka, sumeček iba obalený…“ magdalenka, před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
17. 10. 2010 09:08
Ty kuličky před sušením namoč do vody, aby popraskala slupka, což urychlí zbavování vlhkosti při sušení.
Dobře usušené kousky ovoce poznáš tak, že jsou kožovité a vláčné, nebo ho zmáčkni. Na řezu se nesmí objevit žádné stopy vlhkosti.
Nebylo by lepší je zmrazit anebo ještě lépe, udělat marmeládu, kompot atd? Mám pocit, že finančně se ti sušení moc nevyplatí, ale je to na tobě.... Možná že někdo má jiné zkušenosti, já sušila jednou a už nebudu.
Pokud máš ale fakt hodně drobné, tak by to možná šlo rychleji, to už je na tobě.
Jinak můžeš rozložit do trouby a sušit asi při 45°C, ale při otevřené troubě, musí to větrat!!!! Ale sušička je fakt lepší, máš lepší kontrolu.
mrkla jsem - tady máš nějaké odkazy na konzervaci vína
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/marmelada-...
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...
17. 10. 2010 08:39