sušení hroznů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Na jakých otáčkach mixéru mixovat pyré?“ Monicurka, před 18 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 26. 7. 2025 17:28
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám dievčatá. Hlásim sa do klubu spracovateliek…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Hezký den všem, dnes k obědu to samé co Simonka, kachní…“ tara23, před 3 hodinami
„Simona Skolakova: Milá Simčo ted jsi mě rozesmála, dneska k…“ tara23, před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
17. 10. 2010 10:08
Ty kuličky před sušením namoč do vody, aby popraskala slupka, což urychlí zbavování vlhkosti při sušení.
Dobře usušené kousky ovoce poznáš tak, že jsou kožovité a vláčné, nebo ho zmáčkni. Na řezu se nesmí objevit žádné stopy vlhkosti.
Nebylo by lepší je zmrazit anebo ještě lépe, udělat marmeládu, kompot atd? Mám pocit, že finančně se ti sušení moc nevyplatí, ale je to na tobě.... Možná že někdo má jiné zkušenosti, já sušila jednou a už nebudu.
Pokud máš ale fakt hodně drobné, tak by to možná šlo rychleji, to už je na tobě.
Jinak můžeš rozložit do trouby a sušit asi při 45°C, ale při otevřené troubě, musí to větrat!!!! Ale sušička je fakt lepší, máš lepší kontrolu.
mrkla jsem - tady máš nějaké odkazy na konzervaci vína
http://recepty.chytrazena.cz/zavarovani/marmelada-...
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...
17. 10. 2010 09:39