Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kurkuma je zdravé koření

Maris, děkuji za infomaci,to jsem moc ráda,že dál funguje,určitě se tam zajdu podívat.

Nadjo - Koření u Salvátora nezrušili, jen se přestěhovali, prodejna je v Náprstkově ulici, je tam i stále stejná paní, co bývala v Mostecké.

Simčo,Salvátor byl vyhlášený a nejen v Praze, ale po celé republice. Bratránek z Brna si mě tam vždycky posílal pro krásně voňavé staročeské koření - používal ho na roštěnou apod.
Až na ty fronty to tam bylo moc milé,útulné a hlavně už na dálku voňavé. Škoda,že to zrušili. Ale totéž se stalo s Myšákem-sice je už zase obnoven,ale prý to není ono-zatím jsem tam ještě nebyla,tak nevím.

Nadjo,máš pravdu taky jsem ráda chodila ke Salvátorovi,prodávali tam i rozlívané parfémy,škoda,že to tam nezůstalo,to bylo opravdu vyhlášené po celé Praze a sehnalo se tam jakékoliv koření.

Souhlasím, už ani nevím, kdy jsem ji začala používat. Chodívali jsme si pro ni k Salvátorovi(Praha-Malá Strana, u Karlova mostu),jinde nebyla k mání. To byla speciálka se vším možným kořením. Vždycky tam byla pořádná fronta. Tam to ale vonělo,....
Používám do rýže, je pak krásně žlutá a má i jinou, kořeněnou chuť. Synové, a dnes i vnoučata rýži jinak nechtějí. Nejraději mají pečené kuře a žlutou rýžičku. Pokud nemám kurkumu, dám trochu curry, ale není to ono.

Kurkuma opravdu stojí za zmínku.Já ji dávám do rýže když chci aby byla zbarvená do žluta tedy místo šafránu,taky dávám na dušenou brokolici,kde to jde tak jí ráda přidávám i do omáčky je opravdu moc zdravá na trávení.Doporučuji všem.

obsahuje žluté barvivo kurkumin, pomáhá při trávení, při nemocech žlučníku , žaludku. Je vhodná i pro diabetiky. Používám ji jak do slaných jídel, tak i do pečiva (ryby, omáčky, rýže, těstoviny, pečivo atd.)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek