Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Přidat do oblíbených papa1649 papa1649 Přečíst komentáře 64

Suroviny

Porce: Podle množství strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie283 kJ /
68 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Domácí prejt a kroupy dáme zapéct do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia. Doba zapékání se řídí podle toho, jak má kdo rád. Někdo preferuje méně zapečené a jiný to má rád více zapečené. Krok 2: Brambory uvaříme v osolené vodě, tradičním způsobem. Krok 3: Zelí připravíme tak, jak kdo má rád. Někdo kyselejší, nebo sladší, někdo má domácí a jiný si jej koupí v obchodě, prostě a jednoduše, podle možností jaké máme. Krok 4: Když máme vše uvařeno, naservírujeme na talíře a jídlo podáváme teplé na stůl.

Zveřejněno 25. 4. 2013 12:33

Poznámka autora papa1649

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory si vychutnáme nejlépe po domácí zabíjačce, to znamená vše z čerstvých a hlavně domácích surovin.

Na přání Radka Jurného vkládám recept na zelí, podle mého receptu:

Domácí zelí

cibule

sádlo

syrová brambora

Postup: do kastrolu dáme sádlo,cibuli (nakrájenou),zpěníme, přidáme zelí, dusíme do změknutí. Přidáme nastrouhanou bramboru, dochutíme a přidáme na talíř. Je to Můj originální recept. To jen na vysvětlenou, pro ty, kdož pochybují. Fotografie jsou mým vlastnictvím, mnou pořízené.

Přeji dobrou chuť a pivo nejlépe z Plzně na zapití.......Josef

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poXy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Petr:podle toho co píšete se o vaření ani nepokoušejte :-D

No, na našem konci se těm "kroupám" řiká OBCHÁZKA (můžete hádat proč asi);-)
***
Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru :-)

papa1649: Tomuhle říkáte recept? Já taky jeden přidám, a je stejný jako váš. Svíčková s knedlíkem.: omáčku si udělejde dle vlastní chuti a knedlík tak, jak ho kdo má rád. Přidejte maso.
Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.:-((:no:

Iljusa, Jana Remkova: chválím za komentáře k tématu, které čtenáři sdělí nějakou podstatnou informaci :-K :-K :-K

1974andrea: pořád se tu řeší to, co se už řešilo. Není nutné mít 20 příspěvků "není to recept" ;-)

Dělala jsem prejt podle tohoto receptu Václava Froňka - byl vynikající. Pro ty, kteří si prejt chtějí udělat doma vkládám recept
http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/

papa1649: Mohla bych se dozvedet, neni-li to tajemstvi, jak dochucujete Vase originalni zeli. V surovinach nevidim nic, co bych mohla pouzit.

xjurny:Radku, nezlob se, ale tyhle komentáře se právě tohoto receptu - nereceptu týkají. Nebo se sem budou dávat recepty na Plátky koupené sekané opečené na pánvi?:-/

Zdravím, pište prosím jen komentáře týkající se receptu samotného.

1974andrea: Jak nedoplnil, nevidis snad ten orig. recept na zeli?

papa1649:Josefe, píšete, že jste sem vložil recept pro ty, kteří si dělají domácí zabijačky. Ale zrovna tihle lidé moc dobře vědí, co s tím prejtem dál;-)

hanka:Já teda těžko a ani se tím nehodlám zabývat. Nejsem tu přece od toho, abych řešila, který recept tu nechat a který ne. Není to můj " recept" a jak vidno ani po upozornění adminy, že by měl být recept doplněn, se tak nestalo. Takže? ...

magdalenka: Možná něco zmůže tak takto arogatním člověkem:-K

hanka: dole máš kontakt na administrátorov, obráť sa na nich. Alebo http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
Prečo sa pýtaš Andrey?

Načíst další komentáře (15)

Články s tímto receptem

Přečtěte si články, které obsahují tento recept:

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
prejt se zelím a bramborem, jelitový prejt na pánvi, prejt s bramborem, jelítkový prejt recept, zabijačkové kroupy recept, kroupový prejt, prejt e zelím a bramborem - recept, prejt se zelím a bramborem - recept, jak upravit prejt, kroupový prejt recept, jak připravit prejt, jak uvařit kroupy na zabijačku, jelítkový prejt, červený prejt, zabijačkové kroupy, zabijačka kroupy, domácí zabijačka recepty, jelítkový prejt a brambory, kroupy se zelím, recepty domácí zabíjačka

Suroviny:
prejt, prejt, zelí, cibule, brambory, sůl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poXy

Přidat fotografie receptu