Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

papa1649 Kuchař: papa1649

Podle množství strávníků Vepřové maso 64 názorů

Suroviny

Domácí prejt
Domácí jelítkový prejt - "kroupy"
zelí
2 ks cibule středně velká
brambory
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Domácí prejt a kroupy dáme zapéct do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia. Doba zapékání se řídí podle toho, jak má kdo rád. Někdo preferuje méně zapečené a jiný to má rád více zapečené.

  2. Brambory uvaříme v osolené vodě, tradičním způsobem.

  3. Zelí připravíme tak, jak kdo má rád. Někdo kyselejší, nebo sladší, někdo má domácí a jiný si jej koupí v obchodě, prostě a jednoduše, podle možností jaké máme.

  4. Když máme vše uvařeno, naservírujeme na talíře a jídlo podáváme teplé na stůl.

Poznámka

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory si vychutnáme nejlépe po domácí zabíjačce, to znamená vše z čerstvých a hlavně domácích surovin.

Na přání Radka Jurného vkládám recept na zelí, podle mého receptu:

Domácí zelí

cibule

sádlo

syrová brambora

Postup: do kastrolu dáme sádlo,cibuli (nakrájenou),zpěníme, přidáme zelí, dusíme do změknutí. Přidáme nastrouhanou bramboru, dochutíme a přidáme na talíř. Je to Můj originální recept. To jen na vysvětlenou, pro ty, kdož pochybují. Fotografie jsou mým vlastnictvím, mnou pořízené.

Přeji dobrou chuť a pivo nejlépe z Plzně na zapití.......Josef

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

  • Viler Viler

    Petr:podle toho co píšete se o vaření ani nepokoušejte :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    No, na našem konci se těm "kroupám" řiká OBCHÁZKA (můžete hádat proč asi);-)
    ***
    Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru :-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    papa1649: Tomuhle říkáte recept? Já taky jeden přidám, a je stejný jako váš. Svíčková s knedlíkem.: omáčku si udělejde dle vlastní chuti a knedlík tak, jak ho kdo má rád. Přidejte maso.
    Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.:-((:no:

    Odpovědět

  • xjurny xjurny

    Iljusa, Jana Remkova: chválím za komentáře k tématu, které čtenáři sdělí nějakou podstatnou informaci :-K :-K :-K

    Odpovědět

  • xjurny xjurny

    1974andrea: pořád se tu řeší to, co se už řešilo. Není nutné mít 20 příspěvků "není to recept" ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Iljusa Iljusa

    Dělala jsem prejt podle tohoto receptu Václava Froňka - byl vynikající. Pro ty, kteří si prejt chtějí udělat doma vkládám recept
    http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    papa1649: Mohla bych se dozvedet, neni-li to tajemstvi, jak dochucujete Vase originalni zeli. V surovinach nevidim nic, co bych mohla pouzit.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    xjurny:Radku, nezlob se, ale tyhle komentáře se právě tohoto receptu - nereceptu týkají. Nebo se sem budou dávat recepty na Plátky koupené sekané opečené na pánvi?:-/

    Odpovědět

  • xjurny xjurny

    Zdravím, pište prosím jen komentáře týkající se receptu samotného.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    1974andrea: Jak nedoplnil, nevidis snad ten orig. recept na zeli?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    papa1649:Josefe, píšete, že jste sem vložil recept pro ty, kteří si dělají domácí zabijačky. Ale zrovna tihle lidé moc dobře vědí, co s tím prejtem dál;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hanka:Já teda těžko a ani se tím nehodlám zabývat. Nejsem tu přece od toho, abych řešila, který recept tu nechat a který ne. Není to můj " recept" a jak vidno ani po upozornění adminy, že by měl být recept doplněn, se tak nestalo. Takže? ...

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    magdalenka: Možná něco zmůže tak takto arogatním člověkem:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hanka: dole máš kontakt na administrátorov, obráť sa na nich. Alebo http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
    Prečo sa pýtaš Andrey?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: prejt se zelím a bramborem jelitový prejt na pánvi prejt s bramborem jelítkový prejt recept zabijačkové kroupy recept kroupový prejt prejt e zelím a bramborem - recept prejt se zelím a bramborem - recept jak upravit prejt kroupový prejt recept jak připravit prejt jak uvařit kroupy na zabijačku jelítkový prejt červený prejt zabijačkové kroupy zabijačka kroupy domácí zabijačka recepty jelítkový prejt a brambory kroupy se zelím recepty domácí zabíjačka