Velikonoce
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 3 hodinami
„Komentáre k receptom“ pavlina.simr, před 9 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 21. 8. 2025 09:19
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, u nas hodne zamestnany weekend, tak na…“ hazel, před 3 hodinami
„MarcelaPa: Ano,Marcelko,je to od jahodové a jablíčkové…“ Anna Kocikova, před 6 hodinami
„Anna Kocikova: jj, máš pravdu, Drahuško. Musím věřit, loni…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
2. 4. 2011 06:21
2. 4. 2011 05:51
2. 4. 2011 05:22
Takže na raňajky v oba veľkonočné dni nesmie chýbať varená údená šunka ( nie pražská a pod ), klobáska, syrek, niekde veľkonočná plnka ( hlavička), údený varený bôčik ( nie všade sa dáva ), vajíčka, mazanec alebo pečený baránok, cviklový šalát s chrenom.
Čo sa podáva na obed a večeru, to už je jedno, každá rodina má svoje zvyklosti, nie je to to isté, ale raňajky sú všade rovnaké. Veriace rodiny najprv idú s košíčkom do kostola posvätiť každú z tých potravín ( po troche ) a až potom zasadnú k raňajkám.
http://www.toprecepty.cz/album.php?id=481
1. 4. 2011 15:34
1. 4. 2011 15:24
K tomu se podává bramborový salát.
A samozřejmě barvíme vajíčka (vařím je obvykle v cibulových slupkách a vyškrabuji nebo i jinak zdobím).
Také bývalo zvykem připravovat jehněčí nebo kůzlečí maso.
1. 4. 2011 15:24
1. 4. 2011 15:12