Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2010 22:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 892 kJ / 7 144 kcal
Bílkoviny124,73 g
Tuky166,80 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 252,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

*když těsto nenecháte odležet, nic se nestane...výsledek je stejný

*perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

*můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

*kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

*pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

* pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např.červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

* při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv.kocouři

* kdo má strach zdobit, může jen potřít perníčky barevnou polevou

* pokud budete mít konkrétní dotaz, tak klidně napište :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarcelaPa

29. 12. 2021 20:35

Děkuji za recept,:-K je vynikající. Perníčky byly měkké hned od začátku a měkké jsou i teď. Letos nejoblíbenější cukroví naší vnučky.

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2020 15:35

78Lada68: :yes:díky za vyzkoušení, krásné svátky :-)

78Lada68 78Lada68

3. 12. 2020 22:21

Děkuji za super recept. :yes: Perníčky se povedly. :-)

hanahcotton hanahcotton

2. 12. 2020 16:43

Edibara: Perníčky ukládám do krabice a poté uchovávám na balkóně. Musí být v chladnu. Jinak používám čokoládovou polevu z kaštanů( 1 lžíce ztužený tuk,1 ks čokoládová tyčinka Ledové kaštany - rozpustím v parní lázni) a perníčky namáčím ručně, poté co polevu nechám trochu vychladnout :-) . Doufám, že letos bude vše o.k. :-)

Edibara

27. 11. 2020 11:47

Dobrý den, zdravím Vás :-K Chtěla jsem Vám poděkovat za tento recept, hlavně za ty všechny rady u toho uvedené. To mi přišlo super, osobně si toho velmi cením a váš popis a rady k tomu jsou hlavní důvod, proč jsem se rozhodla, že zkusím vaše perníčky :yes: Jako cukroví se mi velice líbí, jsou krásné i na stromečku, ale nerada je dělám, protože mi ve všech třech mých pokusech perníčky ztvrdly a nezměkly. Snad to bude tentokráte jiné.
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?

Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!

Edibara

27. 11. 2020 11:18

Biton: Dobrý den, mohu se zeptat, kdy jste perníčky dělala a jak jste je skladovala, že Vám i ke konci roku zůstaly měkké? To by se mi také hodilo ???? Děkuji.

taddy1 taddy1

19. 12. 2019 12:02

Jsou nádherné a dobré. Přidávám fotku a bodíka <3. Krásné Vánoce všem.:-K

Nickies

21. 12. 2017 21:56

Tyto perníčky jsou vážně moc dobré.

hanahcotton hanahcotton

17. 12. 2017 14:56

irisek85: bojím se, že už se lesknout nebudou...ale můžeš to vyzkoušet na pár kouscích, potřít je rozšlehaným vejcem a nechat zaschnout....netuším, jaký bude výsledek, ale za zkoušku nic nedáš.

irisek85

16. 12. 2017 17:05

Zdravím, mám takový dotaz, uplne jsem zapomnela teplé perníčky potřít vajíčkem, dá se to ještě nějak ,, dohnat" ? aby byly lesklé? díky

hanahcotton hanahcotton

14. 12. 2017 12:25

Nikola: klidně můžeš dát máslo...:-*

Nikola

11. 12. 2017 12:13

Ahoj, chtěla bych letos vyzkoušet tento recept, jen mám dotaz, zda by vadilo kdybych místo té Hery dala klasické máslo? Nebo má ta Hera v těstě nějakou speciální funkci co máslo nemá?

hanahcotton hanahcotton

6. 12. 2017 17:37

Gabi: děkuji za vyzkoušení:-K

Gabi

6. 12. 2017 12:35

Moc děkuju za úžasný recept! Tak hezké a chutné perníčky se mi ještě nepodařily :-8 Upekla jsem "zkušební" várku a myslím, že do Vánoc nevydrží :-D

hanahcotton hanahcotton

2. 12. 2017 19:59

Marcela: Ahoj, ano ty tmavé jsou máčené v čokoládě a pokud chci mít třeba červené perníčky, potírám rozšlehaným vejcem, do kterého přidám potravinářskou červenou gelovou barvu...jinak pokud chci mít světlejší perníčky, nedám do těsta kakao a všechny perníčky ještě horké upečené a vytažené z trouby, potírám rozšlehaným vejcem...perníčky jsou potom krásně lesklé....;-)

1 2 3 4 5 8 12 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, perníčky, vejce, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM