Jak na spáleniny....
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„tara23: ahoj, máme skoro to stejné, já zapékala kolínka, a…“ Jajajajaapaja, před 5 minutami
„Hezký den, u nás dnes fleky s uzeným a kyselá okurka 😋 . …“ tara23, před 49 minutami
„Hezký den dnes dršťková polévka z hlívy a vepřové na…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
13. 6. 2011 17:42
http://www.hemagel.net/hemagel/hemagel.asp
13. 6. 2011 17:27
Já si vždycky pustím na spáleninu studenou vodu z kohoutku.
Zkušenost jedné ženy se spáleninami.....
Před nějakou dobou jsem vařila kukuřičné klasy a píchla jsem vidličkou do vařící vody, abych zjistila jestli je kukuřice hotova.
Minula jsem ale kukuřici a má ruka se ponořila do vařící vody...
Můj kamarád, který je vietnamský veterán, k nám přišel právě v okamžiku kdy jsem skučela bolestí.
Zeptal se jestli někde nemám trochu obyčejné staré mouky...
Vytáhla jsem ze spíže pytlík mouky a on mi do něj strčil popálenou ruku.
Řekl abych ruku v mouce nechala deset minut, což jsem udělala.
Řekl že ve Vietnamu, jeden voják začal hořet a oni, v panice, na něj vysypali pytel mouky, aby uhasili plameny...
Jenomže se jim podařilo nejen uhasit plameny, ale ten chlapík na sobě pak neměl ani jediný puchýř!!!!
Ve zkratce, konec tohoto příběhu - nechala jsem ruku v mouce deset minut, pak jsem ji vytáhla a ruka nebyla červená, nebyl na ní puchýř a já jsem necítila žádnou bolest.
Po této zkušenosti mám v ledničce stále pytlík mouky a kdykoli se popálím,studená mouka je ještě lepší, než mouka v pokojové teplotě.
Od té doby jsem neměla ani jednou puchýř a dokonce ani červenou skvrnu!
Zkus to... Vyzkoušej zázrak! Měj stále v ledničce pytlík mouky a jednou tomu budeš ráda!
Mimochodem, nedávej ruku pod kohoutek s tekoucí studenou vodou, strč na deset minut přímo do mouky.