Jablečný závin bez kynutí

Pajaja Kuchařka: Pajaja

Moučníky , Záviny, rolády 43 názorů

Suroviny

10 jablek
300 g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25 g droždí
1 lžička cukru
150 ml mléka
1 vejce (na potření)
strouhanka
skořice
rozinky
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru.
    Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly.

  2. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme.

  3. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
    Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do zezlátnutí asi 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 373 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin bez kynutí

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    zralaholka: tak to mě moc těší, opravdu. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • zralaholka zralaholka

    Výborný...nemá chybu.Díky za recept.Posílám bodík :yes::-K

    Odpovědět

  • brtna brtna

    Dnes jsem upekla závin podle Vašeho receptu a musím se přidat ke kladnému hodnocení. S těstem se velmi dobře pracovalo a bez kynutí byl velice rychle hotový. Určitě jsem nepekla naposledy.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zlata Bakšová Omega je stopercentný stužený tuk. ;-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Zlata Bakšová koukněte sem :https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002120050754 :

    Odpovědět

  • Zlata Bakšová                                               Zlata Bakšová (neregistrovaný)

    Evajs: Prosím vás napíšte mi " čo je to Omega " ? čo ste dali do jablkového závinu ? Ďakujem

    Odpovědět

  • JANA JANA(neregistrovaný)

    JE VÝBORNÝ UŽ JSEM HO ZKOUŠELA 2x ,TĚM CO JSEM DALA OCUTNAT VŠEM CHUTNAL

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Zdravím,peču dost často a divím se,že se do těsta nedává vejce.Chci udělat nějaký hodně křehký štrudl a tak hledám.:-?

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Holky, moc Vám všem děkuji. Potěšilo mě, že se zdařilo a že chutnalo. :-K

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    lubinka: omluva + bodík:-8

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    vynikající:-p, další bodím +:yes:

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Tenhle receptík na štrůdl peču poprvé tak jsem na něj hrozně zvědavá. S těstem se pracovalo jedna radost:yes:. Přidávám 26bod :-K.

    Odpovědět

  • Hanule22 Hanule22

    LUXUS:-))

    přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)

    Odpovědět

  • Anna B. Anna B.(neregistrovaný)

    je naozaj vynikajuci!!!!Ja som namiesto omegy pouzila klasicke maslo a je vonavy a jemny.A nedala som ho hned do rury ale 10 min.som ho nechala "nabehnut" a vobec nepopraskal!!!!Vdaka za recept!
    ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    Markéta: Práší? To snad ne, to by byl suchý, štrůdl s jablky, ten nepráší...:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jablečný závin štrudl bez kynutí jablečný štrůdl bez kynutí závin bez kynutí kynutý závin bez kynutí kynutý štrůdl bez kynutí kynutý štrůdl jablečný jablečný závin z kynutého těsta jablecny kynuty strudl kynuty jablecny strudl závin z omegy jablečný štrůdl z kynutého těsta kynutý štrůdl jablečný závin z omegy strudl z omegy pivní štrúdl od markéty jablečný štrúdl kynuty zavin s jablky jablečny závin z piva jemny jablecny strudl

Zapomněl/a jsem heslo