Česká kuchyně - recepty z masa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 41 minutami
„Na jakých otáčkach mixéru mixovat pyré?“ veronika_straka, 4. 8. 2025 05:09
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 26. 7. 2025 17:28
Poslední příspěvky
„Nadja: ono to uteče,, když jsem nastoupila do práce, jeden…“ Jajajajaapaja, před 34 minutami
„Dobré odpoledne 😊, my jsme dnes k obědu měli letní…“ MarcelaPa, před 46 minutami
„Nadja: Nadi jak půjdou děti do školy, začnou hrát všude…“ tara23, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
12. 7. 2011 15:42
12. 7. 2011 15:30
Suroviny
1) 600 g tučného masa z bůčku
2) sádlo
3) 1 cibule
4) sůl
5) kmín
6) sladká paprika
7) půl sáčku kysaného zelí
8) hladká mouka
9) 0,25 ml zakysané smetany
Základ na guláš
Vepřové maso omyjeme, odstraníme nejtučnější části a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Vše okořeníme kmínem a sladkou paprikou a osolíme. Necháme dusit. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Na řadu přichází zelí
Když je maso poloměkké, přidáme k masu 2/3 kysaného zelí, které jsme si překrájeli na menší kousky. Do guláše vlijeme i lák ze zelí. Dále dusíme, dokud nejsou zelí a maso zcela měkké.
Ze sádla a mouky si vytvoříme hladkou jíšku a přidáme jí ke guláši. Krátce povaříme a na závěr přidáme kysanou smetanu a zbytek pokrájeného kysaného zelí.
Zdroj: http://www.knedlik.cz/recepty/