Česká kuchyně - recepty z masa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 13:09
Poslední příspěvky
„tara23: Já jen čekám, kdy najdu v lednici dort, okrájený do…“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
„Dobrý podvečer dievčatá. Cez víkend sme využili pekné…“ Julia Oskerova, před 5 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo máš doma koumáka s estetickým…“ tara23, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12. 7. 2011 14:42
12. 7. 2011 14:30
Suroviny
1) 600 g tučného masa z bůčku
2) sádlo
3) 1 cibule
4) sůl
5) kmín
6) sladká paprika
7) půl sáčku kysaného zelí
8) hladká mouka
9) 0,25 ml zakysané smetany
Základ na guláš
Vepřové maso omyjeme, odstraníme nejtučnější části a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Vše okořeníme kmínem a sladkou paprikou a osolíme. Necháme dusit. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Na řadu přichází zelí
Když je maso poloměkké, přidáme k masu 2/3 kysaného zelí, které jsme si překrájeli na menší kousky. Do guláše vlijeme i lák ze zelí. Dále dusíme, dokud nejsou zelí a maso zcela měkké.
Ze sádla a mouky si vytvoříme hladkou jíšku a přidáme jí ke guláši. Krátce povaříme a na závěr přidáme kysanou smetanu a zbytek pokrájeného kysaného zelí.
Zdroj: http://www.knedlik.cz/recepty/