Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní dýňový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odpočinutí těsta

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Mezi jednu z nejoblíbenějších podzimních surovin patři bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnicích. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás okouzlí svojí vláčností a dokonale jemnou chutí.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 253 kJ /
3 168 kcal
Bílkoviny53,42 g
Tuky148,80 g
Vláknina9,88 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 708 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy398,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z polohrubé mouky, másla, cukru, žloutku a soli vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v ledničce odpočinout asi 1 hodinu. Krok 2: Dýni očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme cca 20 minut. Vyndáme ji z vody, necháme zchladnout a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou. Krok 3: Zakápneme citronovou šťávou a promícháme se zakysanou smetanou, medem, cukrem, brusinkami a nakonec vejci. Krok 4: Těsto rozválíme, vyložíme kulatou formu, posypeme hrubě podrcenými ořechy, rozložíme dýňovou náplň a dáme péct na 180 °C asi 35 minut.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní dýňový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mypn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní dýňový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mypn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Moanka: děkuju a hlavně doufám, že koláč bude chutnat;-):-)

No né… :-D <3 Dýně Hokkaidó mi tu stojí a já nevěděla, co s ní. Polévka už je “okoukaná”… :-8 Tohle je recept pro mne!! Díky. 😃 Včera jsem sice koláč pekla, ale jen co ho sníme, jdu do Vašeho dýňového! <3:-K Už se nemůžu dočkat! :-):yes:

Zuzkamo: mám radost, moc děkuji:-K:-K

Dala jsem místo vlašáků plátky mandlí, dolů a pak i nahoru. Vypadá a chutná báječně ☺😇

:-)<3:yes::yes::-K líbí se mi

NiCkHy: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotečku:yes:, těší mě, že koláč chutnal:-)

zajímavá chuť, pro milovníky dýní fakt výborný koláč :-8 dávám bodík a dovolila sem si přidat fotky ;-)

zdravím, je možné něčím nahradit zakysanou smetanu? Bohužel ji nemůžu, ale na recept jsem hrozně zvědavá a dýně se nám letos urodilo až moc... :-)

zuzka.tygrice 6. 11. 2010 23:25
koláč vypadal luxusně a mě i luxusně chutnal, bohužel rodina se se mnou v názorech na něj neshodla, určitě je dobré , ale tento recept vyzkoušet , protože je to něco jiného:-)

Aké pekné...a skoro mi to uniklo...:-) nestíham!

:yes: vypadá krásně+:yes::-K

Moc pěkný koláček ;-)

to ráda vyzkouším :yes: vypadá výborně :-p
Ivana79 - tak je zkus nahradit třeba rozinkami ;-)

:yes::yes:Nádherné:yes::yes::yes:+

Tak to musí být dobrůtka:-:-p:yes:

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
americký dýňový koláč, dýňový koláč, dýňový koláč se zakysanou smetanou, dýňový koláč americký, rychlý dýňový koláč, dýňový koláč s ořechy, dynovy kolac recept, podzimní recepty, recept na dýňový koláč, koláč dýňový, dýňové chutney, podzimní koláč, recept dýňový koláč, podzimní koláče, recept americký dýňový koláč, dynove kolače, hrnkovy dynovy kolac, americký dýňový koláč recept, jablečno dýňový koláč, dýňový koláč s ovocem

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr, žloutek, sůl, dýně, smetana zakysaná, med, ořechy vlašské, brusinky, šťáva citronová, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu