Kefírové čokoládové řezy

alokinka Kuchařka: alokinka

Moučníky , Řezy 44 názorů

Suroviny

100 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
120 g cukru krupice
1 lžíce jedlé sody
2 lžíce kakaa
200 ml oleje
500 ml kefíru
1 vejce
Poleva:
200 ml kysané smetany
100 g hořké čokolády
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a po té přidáme tekuté.

  2. Pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený, pečicím papírem. Pečeme na 190 stupňů cca 20 minut.

  3. Po vychladnutí navršíme polevu.

  4. Poleva : Do rozpuštěné čokolády zamícháme kysanou smetanu.

Poznámka

Dávala jsem dvojitou dávku čokolády se smetanou.

Výborná záležitost pro milovníky čokolády a ač by se mohl zdát opak, není to přeslazené.. Vřele doporučuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírové čokoládové řezy

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: :-K Tu bublaninu mám od tchýně a nikdy tam prášek nedávala! Proč, tak to nevím! Rozkaz od tchýně, dej tam sodu, tak ten se dodržuje a nezkoumá, že ano!:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: jsme se skecly:-K ( od "kecat")....a každá máme jiný důvod proč sodu;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Rampusak: Když je těsto hodně olejové a těžké, tak funguje líp soda. Mám tady jednu bublaninu recept se jmenuje
    "Bublanina pro pokročilé" a taky je tam olej a jedlá soda. Mám odzkoušeno, že prášek nefunguje tak dobře!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Rampusak: pokud je v receptu kyselá složka ( tady kefír), tak se obecně doporučuje jedlá soda, funguje lépe než prášek do pečiva...

    Odpovědět

  • Rampusak Rampusak

    Veronika.Hrozna: Prášek by měl fungovat stejně ne?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Rampusak: Jo a když je v receptu jedlá soda, tak nedávajte prášek do pečiva, ale jedlou sodu! :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Rampusak: To byl hezký příspěvek, ať se daří ! :-) Není hanba se zeptat na každý recept, který chcete udělat, jak a co ! Když jste
    začátečník. Všechny jsme někdy začínali vařit a péct a moc dobře si ty naše neúspěchy pamatujeme.;-)

    Odpovědět

  • Rampusak Rampusak

    Dnes ,jsem to pekl podruhé s menšíma změnama 1dl oleje a trochu více cukru. Moučník se povedl je výborný. Chyba byla ,že jsem dal prášek do pečiva stejně s moukou a má se zamíchat do těsta až těsně před vložením do trouby. Pekl sem poprvé v životě a tohle jsem nevěděl. Ten první příspěvek beru zpět a omlouvám se:-K:yes: Chci se dál zlepšovat a učit začíná mě to bavit. Ps moje žena mi nechtěla poradit prý ať si to upeču jak chci.:-//

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Škoda mlčet ! Bude to "expert" přes Michelina! Ne od průvodce, ale od gumy! :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: Verčo, 10 lidí to upeče v pohodě a někdo se registruje jen proto, aby recept zdrbal....:no:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Rampusak: Dal jste obě mouky? Smíchal jste to pořádně ? Prošlehal jste tekuté suroviny před přidáním do mouky ? Kdy jste tam dal sodu? Nechce se mi věřit, že chyba je v receptu. Je to normální, dobrý moučník!

    Odpovědět

  • Rampusak Rampusak

    Řez , který jsem upekl přesně podle vaše receptu skončil v popelnici hodně mastné 200 ml oleje??! bylo mi to divné ,ale věřil jsem receptu. Pekl jsem 30 minut při 190. Větší hnůj sem nejedl. Už nikdy recepty podle internetu vždy dopadly špatně jedině vyzkoušené rodinné ty nezklamaly nikdy.:-((:no:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Dnes jsem opět pekla tuto "rychlovku", zapomněla jsem na vajíčko, vůbec to nebylo na chuti znát, ba naopak a s čokoládou jsem nechala rozpustit 4 ledové čokoládové bonbony, výbornou chuť spolu se zakysanou smetanou má poleva a na ni jsem škrabkou nastrouhala ruličky bílé čokolády :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Panova Panova

    Dnes jsem tyto řezy ochutnala...pekla je kamarádka...a určitě je zařadím mezi své oblíbené......peču hodně...hlavně pro hosty na penzionu...a nejraději dělám buchty a různé řezy tohoto typu....super...

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Do tohoto moučníku dávám kromě kakaa ještě 1 PL mleté kávy, má moc dobrou chuť ;-):-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: kefirove rezy nejoblíbenější vláčná kefírová buchta cokoladove rezy řezy z kefíru kefírová buchta od markéty kefírový koláč od markety kefírový řez kefirova buchta albert kefírové řezy se zakysanou smetanou čokoládové řezy na plech nejlepší kefírová buchta kefirova buchta řezy z kyšky kefírová buchta albert recepty kefirove rezy recept kefirova buchta se zakysanou smetanou výborný kefírový řez buchty řezy od markéty výborná kefírová buchta recept na kefirku

Zapomněl/a jsem heslo