

Kefírové čokoládové řezy
Suroviny
- 100 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 500 ml kefíru
- 1 vejce
- Poleva:
- 200 ml kysané smetany
- 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a po té přidáme tekuté.
Pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený, pečicím papírem. Pečeme na 190 stupňů cca 20 minut.
Po vychladnutí navršíme polevu.
Poleva : Do rozpuštěné čokolády zamícháme kysanou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Dávala jsem dvojitou dávku čokolády se smetanou.
Výborná záležitost pro milovníky čokolády a ač by se mohl zdát opak, není to přeslazené.. Vřele doporučuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kefírové čokoládové řezy
-
Eja57:
Tu bublaninu mám od tchýně a nikdy tam prášek nedávala! Proč, tak to nevím! Rozkaz od tchýně, dej tam sodu, tak ten se dodržuje a nezkoumá, že ano!
-
Veronika.Hrozna: jsme se skecly
( od "kecat")....a každá máme jiný důvod proč sodu
-
Rampusak: Když je těsto hodně olejové a těžké, tak funguje líp soda. Mám tady jednu bublaninu recept se jmenuje
"Bublanina pro pokročilé" a taky je tam olej a jedlá soda. Mám odzkoušeno, že prášek nefunguje tak dobře! -
Rampusak: pokud je v receptu kyselá složka ( tady kefír), tak se obecně doporučuje jedlá soda, funguje lépe než prášek do pečiva...
-
Veronika.Hrozna: Prášek by měl fungovat stejně ne?
-
Rampusak: Jo a když je v receptu jedlá soda, tak nedávajte prášek do pečiva, ale jedlou sodu!
-
Rampusak: To byl hezký příspěvek, ať se daří !
Není hanba se zeptat na každý recept, který chcete udělat, jak a co ! Když jste
začátečník. Všechny jsme někdy začínali vařit a péct a moc dobře si ty naše neúspěchy pamatujeme. -
Dnes ,jsem to pekl podruhé s menšíma změnama 1dl oleje a trochu více cukru. Moučník se povedl je výborný. Chyba byla ,že jsem dal prášek do pečiva stejně s moukou a má se zamíchat do těsta až těsně před vložením do trouby. Pekl sem poprvé v životě a tohle jsem nevěděl. Ten první příspěvek beru zpět a omlouvám se
Chci se dál zlepšovat a učit začíná mě to bavit. Ps moje žena mi nechtěla poradit prý ať si to upeču jak chci.
-
Eja57: Škoda mlčet ! Bude to "expert" přes Michelina! Ne od průvodce, ale od gumy!
-
Veronika.Hrozna: Verčo, 10 lidí to upeče v pohodě a někdo se registruje jen proto, aby recept zdrbal....
-
Rampusak: Dal jste obě mouky? Smíchal jste to pořádně ? Prošlehal jste tekuté suroviny před přidáním do mouky ? Kdy jste tam dal sodu? Nechce se mi věřit, že chyba je v receptu. Je to normální, dobrý moučník!
-
Řez , který jsem upekl přesně podle vaše receptu skončil v popelnici hodně mastné 200 ml oleje??! bylo mi to divné ,ale věřil jsem receptu. Pekl jsem 30 minut při 190. Větší hnůj sem nejedl. Už nikdy recepty podle internetu vždy dopadly špatně jedině vyzkoušené rodinné ty nezklamaly nikdy.
-
Dnes jsem opět pekla tuto "rychlovku", zapomněla jsem na vajíčko, vůbec to nebylo na chuti znát, ba naopak a s čokoládou jsem nechala rozpustit 4 ledové čokoládové bonbony, výbornou chuť spolu se zakysanou smetanou má poleva a na ni jsem škrabkou nastrouhala ruličky bílé čokolády
-
Dnes jsem tyto řezy ochutnala...pekla je kamarádka...a určitě je zařadím mezi své oblíbené......peču hodně...hlavně pro hosty na penzionu...a nejraději dělám buchty a různé řezy tohoto typu....super...
-
Do tohoto moučníku dávám kromě kakaa ještě 1 PL mleté kávy, má moc dobrou chuť