Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové čokoládové řezy

Kefírové řezy jsou skvělou volbou pro milovníky čokolády. Nejsou příliš sladké a na jazyku se jen rozplynou. Recept je rychlý, nenáročný a buchta díky kefíru neuvěřitelně vláčná. Poleva už celému moučníku dodává jen chuťovou tečku.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 2. 2014 22:11

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 911 kJ / 4 759 kcal
Bílkoviny82,53 g
Tuky272,06 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 406 mg
Sodík 4,52 g
Sůl0,91 g
Sacharidy481,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dávala jsem dvojitou dávku čokolády se smetanou.

Výborná záležitost pro milovníky čokolády a ač by se mohl zdát opak, není to přeslazené. Vřele doporučuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Kamila S.

13. 10. 2021 08:05

V neděli jsem zkoušela a je to luxusní :-K a rychlé a snadné :-).

Veronika.Hrozna

14. 12. 2019 20:28

Eja57: :-K Tu bublaninu mám od tchýně a nikdy tam prášek nedávala! Proč, tak to nevím! Rozkaz od tchýně, dej tam sodu, tak ten se dodržuje a nezkoumá, že ano!:-D

Eja57

14. 12. 2019 20:20

Veronika.Hrozna: jsme se skecly:-K ( od "kecat")....a každá máme jiný důvod proč sodu;-)

Veronika.Hrozna

14. 12. 2019 20:18

Rampusak: Když je těsto hodně olejové a těžké, tak funguje líp soda. Mám tady jednu bublaninu recept se jmenuje
"Bublanina pro pokročilé" a taky je tam olej a jedlá soda. Mám odzkoušeno, že prášek nefunguje tak dobře!

Eja57

14. 12. 2019 20:18

Rampusak: pokud je v receptu kyselá složka ( tady kefír), tak se obecně doporučuje jedlá soda, funguje lépe než prášek do pečiva...

Rampusak

14. 12. 2019 17:03

Veronika.Hrozna: Prášek by měl fungovat stejně ne?

Veronika.Hrozna

9. 12. 2019 23:42

Rampusak: Jo a když je v receptu jedlá soda, tak nedávajte prášek do pečiva, ale jedlou sodu! :-D

Veronika.Hrozna

9. 12. 2019 21:09

Rampusak: To byl hezký příspěvek, ať se daří ! :-) Není hanba se zeptat na každý recept, který chcete udělat, jak a co ! Když jste
začátečník. Všechny jsme někdy začínali vařit a péct a moc dobře si ty naše neúspěchy pamatujeme.;-)

Rampusak

9. 12. 2019 20:55

Dnes ,jsem to pekl podruhé s menšíma změnama 1dl oleje a trochu více cukru. Moučník se povedl je výborný. Chyba byla ,že jsem dal prášek do pečiva stejně s moukou a má se zamíchat do těsta až těsně před vložením do trouby. Pekl sem poprvé v životě a tohle jsem nevěděl. Ten první příspěvek beru zpět a omlouvám se:-K:yes: Chci se dál zlepšovat a učit začíná mě to bavit. Ps moje žena mi nechtěla poradit prý ať si to upeču jak chci.:-//

Veronika.Hrozna

8. 12. 2019 20:31

Eja57: Škoda mlčet ! Bude to "expert" přes Michelina! Ne od průvodce, ale od gumy! :-D

Eja57

8. 12. 2019 19:00

Veronika.Hrozna: Verčo, 10 lidí to upeče v pohodě a někdo se registruje jen proto, aby recept zdrbal....:no:

Veronika.Hrozna

8. 12. 2019 18:21

Rampusak: Dal jste obě mouky? Smíchal jste to pořádně ? Prošlehal jste tekuté suroviny před přidáním do mouky ? Kdy jste tam dal sodu? Nechce se mi věřit, že chyba je v receptu. Je to normální, dobrý moučník!

Rampusak

8. 12. 2019 17:43

Řez , který jsem upekl přesně podle vaše receptu skončil v popelnici hodně mastné 200 ml oleje??! bylo mi to divné ,ale věřil jsem receptu. Pekl jsem 30 minut při 190. Větší hnůj sem nejedl. Už nikdy recepty podle internetu vždy dopadly špatně jedině vyzkoušené rodinné ty nezklamaly nikdy.:-((:no:

yanull

18. 5. 2019 12:38

Dnes jsem opět pekla tuto "rychlovku", zapomněla jsem na vajíčko, vůbec to nebylo na chuti znát, ba naopak a s čokoládou jsem nechala rozpustit 4 ledové čokoládové bonbony, výbornou chuť spolu se zakysanou smetanou má poleva a na ni jsem škrabkou nastrouhala ruličky bílé čokolády :yes:;-):-K

Panova

17. 5. 2019 19:34

Dnes jsem tyto řezy ochutnala...pekla je kamarádka...a určitě je zařadím mezi své oblíbené......peču hodně...hlavně pro hosty na penzionu...a nejraději dělám buchty a různé řezy tohoto typu....super...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kefirove rezy nejoblíbenější vláčná kefírová buchta cokoladove rezy řezy z kefíru kefirova buchta albert kefírový řez kefírová buchta od markéty kefírový koláč od markety výborné kefírové řezy kefírové řezy se zakysanou smetanou čokoládové řezy na plech nejlepší kefírová buchta kefirova buchta řezy z kyšky kefírová buchta albert recepty kefirove rezy recept čokoládové řezy recept čoko řezy čokoládový řez kefirova buchta se zakysanou smetanou

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, soda jedlá, kakao, olej, kefír, vejce, smetana kysaná, čokoláda hořká

TopRecepty.cz

Kefírové čokoládové řezy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ply1