O kefírové houbě
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, 29. 4. 2025 20:26
„2024 - změna designu u receptů ???“ veronika_straka, 27. 3. 2025 08:30
Poslední příspěvky
„Dobrý večer 😊, u nás jarní bazalková polévka s vícezrnnou…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Julia Oskerova: Juli ani u nás u řezníka se telecí játra…“ tara23, před 15 hodinami
„magdalenka: Manžel ji spapá i když je jen tak v misce v…“ Veronika.Hrozna, před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
22. 9. 2024 09:44
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl.
Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
<a href = "http://www.charliin-koutek.wgz.cz/" target = "_blank">http://www.charliin-koutek.wgz.cz/</a>
Také přidávám odkaz od Nadi - ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díky
<a href = "http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-domaciho-kefiru.html" target = "_blank">http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...</a>
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.