Hovězí steak "jedna báseň"

Hovězí maso Doba přípravy: 10-15 minut 31 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 10-15 minut 31 názorů

Suroviny 4 porce

4 hovězí steaky (á 180 -200 g)
200 ml olivového oleje
2-3 stroužky česneku
3 PL jemnější hořčice
1 PL másla
½ PL nastrouhané omyté citronové kůry
1 PL čerstvého drceného barevného pepře
1 ČL sladké červené papriky
1 PL worcesteru
sůl
+ dle každého pak ještě vejce na "volská oka"

Postup přípravy receptu

  1. Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs důkladně vetřeme do masa. Necháme asi na 3 hodiny odležet v chladu.

  2. Na rozehřátou pánev pak položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu. Pak si snížíme teplotu a přidáme máslo, které zjemní chuť steaku.

  3. Dopékáme dál po dobu 3 až 5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené. Zda je steak hotový, poznáme tlakem prstů, pokud povolí a je ještě hodně krvavý, tak jej opékáme i déle.

  4. Teprve teď steak osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Pak steaky zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít.

  5. Mezitím si připravíme přílohu (hranolky) a můžeme servírovat. Můžeme přidat na steak třeba volské oko.

    Talíř zdobíme zeleninou, apod.

Poznámka od kuchařky

Poznámka :

Lehké propečení steaků : cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut

Komentáře k receptu Hovězí steak "jedna báseň"

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: hovězí steaky příprava jak dlouho dělat steak hovězí steak hovězí steak recepty jak dlouho dělat hovězí steak hovězí steak recept příprava stejku hovezi steak priprava stejky hovězí recepty priprava hoveziho steaku příprava hovězího stejku jak dělat steak steak hovězí přední steak hovězí steaky příprava video steak z hovězí plece hovězí steak video steak z hovězího masa hovězí plec steak recept hovězí steak