Pochoutka pro jedinečný gurmánský zážitek!
27. 5. 2014 Historie a zajímavosti
Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.
Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.
Sušené maso má po celém světě velkou řadu příznivců a jeho popularita výrazně stoupá i mezi českými strávníky, kteří stále častěji doceňují jeho vytříbenou chuť i jedinečné vlastnosti. Sušené maso původně vzniklo z praktických důvodů: sušení od pradávna představovalo nejsnazší způsob konzervování potravin přírodní cestou. Právě pro jednoduché uchování a snadnou přepravu sušili maso již staří Egypťané a později kočovní Indiáni. Vznikla tak pochoutka, která měla nejen mimořádně nízké nároky na skladování a dlouhou trvanlivost, ale především neobvykle vysoké výživové hodnoty v malém objemu. Jen pro představu: 25g sušeného masa jerky nebo biltong odpovídá 60 až 90g syrového masa, a to při zachování všech jeho nutričních hodnot a kvalit.
Díky těmto přednostem se sušené maso dostalo do centra pozornosti jako důležitá součást kvalitního stravování a zdravého životního stylu. Odborníci na zdravou stravu jej oceňují především pro jeho vysoké množství využitelné energie. Sušené maso má totiž vysoký obsah nedegradovaných bílkovin a zároveň nízký podíl tuků. Sušené maso je tak přirovnáváno k malému zázraku – na jedné straně je vynikajícím zdrojem energie, na druhé straně je vhodné i pro stravování během redukční diety. Tato zajímavá pochoutka je také koncentrovaným zdrojem vitamínů a minerálů a navíc je vhodná pro bezlepkovou dietu. Není tak divu, že si ji oblíbili zejména profesionální a rekreační sportovci, lidé se zvýšenou fyzickou a psychickou zátěží (řidiči z povolání, studenti, cestovatelé apod.) i všichni vyznavači zdravého životního stylu.
Skvělé je, že sušené maso lze při přípravě pokrmů rehydratovat, což je vlastně opačný proces vysoušení. Maso stačí zalít vodou například s bujónem a povařit. Sušené maso tak získá část vody zpět a má prakticky totožné vlastnosti jako maso čerstvé.
Na specializovaném portále www.susene-maso.cz najdete všechny informace o tomto unikátním produktu. Sušené maso si zde navíc můžete zakoupit: široká nabídka zahrnuje různé typy sušeného masa jerky a biltong, a to jak maso kuřecí, hovězí a vepřové, tak takové speciality, jako je maso jelení, gazelí, antilopí či pštrosí. K dostání je zde také sušený sýr, který je výborně kořeněný, křupavý, zkrátka vynikající. Exkluzivní nabídku doplňují jedinečné pochoutky, a to sušené ryby a sušené mořské plody. Mezi nejoblíbenější sušené ryby patří treska obecná; nejvyhledávanějšími mořskými plody jsou pak zejména krevety, kalamáry a sépie, které se řadí mezi nejluxusnější dary moře. Během sušení ryby a mořské plody ztratí až 80 % vody v nich obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchovávají, a to silně koncentrované. Sušené rybí pochoutky jsou tak bohaté zejména na proteiny, vitamíny, železo a vápník. Jsou prakticky bez tuku, mají nízký obsah kalorií, navíc obsahují řadu minerálů a nenasycených Omega-3 mastných kyselin.
Sušené maso, ryby a mořské plody jsou ideální pochoutkou na cesty i zdravou potravinou pro doplnění energie při sportovních i volnočasových aktivitách. Výborně se hodí k vínu i pivu, a tak jsou skvělou volbou pro zpestření občerstvení na večírcích a společenských událostech, kde zajisté nadchnou všechny přítomné hosty.
Při nákupu na www.susene-maso.cz se můžete těšit nejen na exkluzivní nabídku, ale také na profesionální přístup a poradenství: odborníci z oblasti moderní gastronomie Vám zde poradí, jak sušené maso, ryby a mořské plody konzumovat, jak je využívat a zpracovávat, i jak si vybrat nejvhodnější produkt právě pro Vás.
Nabídka internetového obchodu www.susene-maso.cz uspokojí i ta nejnáročnější přání zkušených gurmánů a labužníků. Tak rozšiřte si svůj jídelníček i Vy a ochutnejte sušené maso, sušené ryby a mořské plody!
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Připravte si domácí kandované ovoce sladké jako med. Při vánočním pečení ho oceníte!
Určitě ho znáte z obchodů v podobě… Číst více
Jak si připravit doma kandované ovoce. Je to oblíbená sváteční pochoutka i milý dárek
Kandované ovoce je pochoutka, kterou si dopřáváme hlavně o Vánocích. Je to vlastně ovoce, které je důkladně proslazené – napuštěné cukrem. Díky… Číst více
Jak na bramborové pekáče či lokše. Rady a oblíbené recepty
Řekne se "obyčejné“ brambory, ale naše babičky z nich uměly vykouzlit tolik dobrůtek. Jednou z nich jsou bramborové pekáče. Pekly se na plátech kamen… Číst více
Nejoblíbenější sladké a slané bramborové placky. Jak je nejlépe upéct z vařených nebo syrových brambor
Bramborové placky Brambory vaříme velmi často, proto se běžně stává, že nám od oběda nějaké zůstanou do dalšího dne. A jak je co nejlépe využít?… Číst více
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná
Je tu první máj, lásky čas a kromě toho, že nás… Číst více
Jak na kandovanou dýni: Sladké bonbony z podzimní zeleniny jsou tak dobré, že mizí ze stolu bleskovou rychlostí
Jednou z neoddělitelných součástí oslav… Číst více
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Kandované ovoce si koupíme hotové nebo si ho můžeme sami připravit. Pokud kupujeme hotové, vybíráme si buď jednodruhové nebo míchané, které je… Číst více
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Kandovat dýni je snadné, pokud máte, kde ji usušit. Nabízíme postup, podle kterého to zvládne každý. Semínka jsou plná užitečného zinku, který… Číst více
Jak rychle a snadno oloupat i vydlabat velkou dýni? Když víme, jak na to, půjde to mnohem lépe, než by se dalo čekat
Goliáš sice na pohled působí nepřemožitelně, ale chce to pouze správnou techniku. Když ho osprchujeme a osušíme, přeneseme ho do kuchyně raději v… Číst více
Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (7)
vážně by mě zajímalo, zda vy se těmto jedům,jak sama říkáte, striktně vyhýbáte?!