Španělské ptáčky podle mojí babičky

Suroviny

4 plátky roštěné nebo kýty
sůl a pepř
dijonská hořčice
1 natvrdo uvařené vejce
2 kyselé okurky
2 malé klobásky
1 malá cibule
1 menší mrkev
3 velké cibule
kousek špeku
špek pod maso
sádlo
vývar (ale ne kostku)

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a na každý plátek naklademe půlku klobásky, půlku okurky, plátek cibule, 1/4 mrkve, 1/4 vejce, plátek špeku. Maso zabalíme a pevně stáhneme, můžeme použít potravinářský provázek. V kastrolu si rozpustíme na kostičky nakrájený špek a trošku sádla, vložíme ptáčky, které opečeme a vyjmeme. Pak přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a dozlatova orestujeme, vložíme zpět ptáčky a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Vložíme je přikryté poklicí do trouby a pečeme asi 1-2 hodiny podle potřeby. Během pečení ptáčky obracíme a doléváme vývar nebo vodu.

  2. Měkké ptáčky vyjmeme a kastrol dáme na plotnu a omáčku zredukujeme na polovinu, pokud je třeba trochu zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
    Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Španělské ptáčky podle mojí babičky