Kuře hanácké selky

Bahula Kuchařka: Bahula

4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

1 kuře
sůl
pepř
čerstvá paprika
1 cibule
2 rajče
1 paprika červená
1 paprika zelená
750 g brambor
1/8 másla
trochu olivového oleje
1 šlehačka
nasekaná petrželka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  2. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso vyjmeme a na tuk vhodíme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pak přidáme pokrájená rajčata.

  3. Předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory pokrájíme na silnější plátky a vyložíme jimi dno máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme a mírně posypeme drceným kmínem.

  4. Na brambory rozložíme opečené porce kuřecího masa, přelijeme rozdušenými paprikami s cibulí a rajčaty, vše zalijeme šlehačkou, vložíme do trouby a zprvu přikryté alobalem a poté odryté pečeme asi 40 minut.

  5. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Zdroj: 2000 nejlepších receptů

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře hanácké selky

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Knížku mám taky a vím, že tento recept je opět příjemnou změnou tepelné úpravy kuřete:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Selka jedna šikovná ;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásná fota, vše je kouzelné na oko;-):-K i na bříško:-K:-p:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný recept:-Ka príma fotopostup:-p+11:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Radím, radím, ale pochvalu jsem neposlala, takže:yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Hakisák, ano - kuřecí maso opeč, maso se zatáhne jen na povrchu a pak dle receptu dáš do trouby, kde se peče ještě cca 40 min.a pak už bude hotovo a nebude červené (syrové), ale upečeno:yes:

    Odpovědět

  • Hakisák Hakisák(neregistrovaný)

    dobrý den, asi se zeptám hloupě, ale jsem začátečnice....Ty kousky kuřete na pánvi opékám jen dokud nezčervenají - jako že uvnitř budou třeba ještě syrové?

    Odpovědět

  • maris maris

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Krásně barevné:-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MOc pěkný receptík,takové mám ráda:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já už to někde četla a říkala jsem si, že zkusím. Tak teď aspoň vidím, jak to vypadá;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bahulo, bezva recept, dělám velmi podobně, jen nerestuji, ale rovnou peču a bez brambor. Já ti dávám 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je opět báječně šťavnatá fotka...jen si přivonět...:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jejdanánky, to musí být dobrota:-p:-* Vítám každý nápad, jak zužitkovat kuře a tento se mi moc líbí. Bahulko, máš první bodík a recept putuje na vyzkoušení:yes::-K P.S. Tak jak tak koukám, už jsem druhá v pořadí, takže za 2:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak dělám stejně až do kroku pečení v troubě a zalití šlehačkou..., hm, píšu si :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hanácké kuře hanácké maso recept kuře po hanácku hanácké kuře s těstovinami hanácké recepty recepty selky hanacke maso recepty kure v troube čerstva paprika hanáck é kuře hanáck é kuře kureci selkyve hanacke kureci maso jak se dělá hakisák hanácké maso recept recept kuře na p hanáčcké kuře kuře s těstovinami s cuketou a mletým kmínem hanácké kuře recept hanácké kuře recept salat selka

Zapomněl/a jsem heslo