Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černucha setá

yanull yanull
Černucha setá

Černucha setá je jednoletá rostlina, kterou známe více pod názvem černý kmín. V Indii a arabském světě se černuchou ochucuje chleba, pečivo, omáčky, saláty. Koření má lehce pálivou a kořenitou chuť. Široká paleta využití je i v léčitelství při horečce, bolestech hlavy, zad a při nadýmání.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

Bakteriální kultury jsou mikroorganismy, které napomáhají procesu fermentace, a tím ovlivňují chuť,… Číst dál

Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

Balsamico

Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v… Číst dál

Balsamico

Banán

Banán je velice žádaná komodita, která roste v mnoha zemích a do dalších se dováží. Ovoce, tvořené… Číst dál

Banán

Banketka

Banketky jsou drobné kousky pečiva z jemnějšího kynutého těsta, někdy jsou označovány za tiché… Číst dál

Banketka

Barbecue

Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál

Barbecue

Barista

Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál

Barista

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace