Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka

yanull yanull

Žemlovka je oblíbené sladké jídlo, které není náročné na suroviny, protože ho obvykle děláme ze staršího pečiva, toustového chleba nebo i vánočky. Toto vše je navlhčené mlékem, proložené jablky, někdy i tvarohem, ochucené skořicí, cukrem a zapečené v troubě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Parfait

Slovo parfait ve francouzštině znamená dokonalý, a stejně takový je i dezert, který se připravuje z… Číst dál

Parfait

Parmezán

Parmezán je sýr, který je původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho kůrka je… Číst dál

Parmezán

Parmská šunka

Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento… Číst dál

Parmská šunka

Passata di pomodoro

Passata di pomodoro je rajčatové pyré (rajský protlak) z dobře vyzrálých rajčat, bez vnitřků se… Číst dál

Passata di pomodoro

Pasterace

Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál

Pastinák

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál

Pastinák

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli