Snídaňová buchta " Bez výčitek "
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a budete moci zůstat zcela bez výčitek.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 413 kJ / 2 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,07 g |
Tuky | 52,33 g |
Vláknina | 69,69 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 341,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme všechny suché přísady.
Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Přidáme do suché směsi najemno nastrouhanou mrkev a jablko. Vklepneme vejce a přidáme mléko. Dobře promícháme těsto. Krok 3: Menší pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto do něj rozetřeme. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Je-li buchta pečená, vyzkoušíme špejlí. Musí být po vytažení suchá. Krok 5: Vyndáme z trouby, necháme vychladnout. Před podáváním můžeme poprášit třeba březovým cukrem.
Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Přidáme do suché směsi najemno nastrouhanou mrkev a jablko. Vklepneme vejce a přidáme mléko. Dobře promícháme těsto. Krok 3: Menší pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto do něj rozetřeme. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Je-li buchta pečená, vyzkoušíme špejlí. Musí být po vytažení suchá. Krok 5: Vyndáme z trouby, necháme vychladnout. Před podáváním můžeme poprášit třeba březovým cukrem.
Zveřejněno 2. 5. 2021 21:17
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová buchta " Bez výčitek "
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK67
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 40 minutami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny radí: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 12 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 16 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 53 minutami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 2 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 3 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 13 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 16 hodinami
Komentáře