Kisir

Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a… Číst dál
Kešu ořechy patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, protože organismu dodávají… Číst dál
Kimči je zdravý pokrm, který pochází z Koreje. Jedná se o pikantní salát z nakládané fermentované… Číst dál
Kiwano (rohatý meloun, africká rohatá okurka) se řadí mezi zeleninu. Rostlina je liána, která… Číst dál
Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál
Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál