Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Annabel

Pro dobrotu na žebrotu.
Základní žloutkový krém byl název pro toto v cukrářských normách. Přidala jsem to raději i do poznámky, aby tu tedy nedocházelo k nějaké mystifikaci. Možná se to předtím a nebo potom učili jinak. Já už v oboru nejsem co jsem pryč ze školy, pečení už je jenom relax a koníček a změnit se mohlo leccos... Ale my jsme se to učili takto. Samozřejmě původně byl žloutkový krém ze žloutků, o to se tu s nikým nebudu přít. Nicméně za mě už se v cukrárnách vařil pudink se žloutkem, tudíž recept je napsaný tak jak je, jak ho znám já. Pointa receptu byla, že jsem si v cukrárně dobrý větrník nedala už pár let (většinou všude ošidí šlehačku, na které to stojí), měla jsem na něj chuť, udělala jsem si ho doma, tak jak jsme ho dělávali my na praxi. Řekla jsem si, proč bych sem nedala recept s karamelovou šlehačkou, když ve většině receptů je karamelový pudink nebo salko. Průběžně jsem fotila, aby to co nebude jasné z receptu, bylo třeba jasné z fotek... Věnovala jsem tomu čas, který jsem mohla věnovat třeba svým dvěma malým dětem. Skutečně by mě ani nenapadlo, kolik vášně tu způsobí jeden název, který je (byl?) takhle zavedený. Nevadí mno. Recept se dostal k těm, ke kterým se dostat měl. Jinak je vše už snad vysvětleno v poznámkách, příp. v komentářích a tím bych to asi ukončila.

zizala: Takhle jsme to měli v cukrářských normách. Prostě žloutek v pudinku a je to žloutkový :D :D :D Ještě jsem teda dohledávala na internetu, jestli jsem si to ze sešitu ze školy neopsala blbě, a i strýček google pod základním žloutkovým krémem najde pudink se žloutkem :D :D

Já se teda nestačím divit, kvůli čemu všemu jsou lidi schopný se hádat :-O Moje maminka třeba dělá kuře na paprice bez kostí a ze sladký smetany, u nás se zase dělá s kostma ze zakysaný smetany, protože přítel je tak z domova zvyklej. Nemám dojem, že by jedno nebo druhý bylo nějakej hnus, jak se tady od některých dovídám. Každej ať si to dělá jak má rád a že nějaká Jarmila z Horní Dolní má pocit, že její recept je jedinej správnej a všecko ostatní je špatně, tak ať si to dělá podle sebe dál a nechá si svoje omezený názory pro sebe :-))(Nic proti nikomu, ale pokud mi nějakej recept nesedí, tak si prostě najdu jinej a nebudu tu vyvolávat konflikty, jsou důležitější věci v životě... a navíc, jak by to vaření vypadalo kdyby se pořád každej striktně držel starých receptů a nehledal nové varianty :-K:-) )

Tak tyhlencty karbanátky dělávala mamka doma a vždycky se po nich zaprášilo. Jsou výborný! Dneska je přítel bude mít k večeři, tak jsem zvědavá co na to řekne on :-)) V každým případě, bodík je jistej :yes:

Sodovka: Ano, podobné recepty tu jsou, ale na tento konkrétní se někdo ptal v diskusi, proto jsem ho přidala :-)
Jinak mockrát děkuji za chválu a za bodík, a také chválím manžela, za tu kovovou natáčku. Taková domácí udělátka jsou k nezaplacení :-)) :-)

Děkuji :-)
K tomu fotopostupu - určitě přibude, na pečení se chystám hned jak budu mít trošku víc času, tak to pak rovnou zdokumentuji :-)