Kornoutky s bílkovou náplní
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený čokoládovou polevou. Naprosté nebe v puse.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,75 g |
Tuky | 67,57 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 512,36 g |
Postup přípravy
Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout. Krok 6: Na náplň vyšleháme ve vodní lázni bílky s cukrem do pevného sněhu, až se tvoří lesklé špičky. Přidáme džem a šleháme, dokud se sníh a džem dokonale nespojí. Krok 7: Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou. Krok 8: Nebo si jako náplň můžete připravit cukrárenskou náplň do indiánků.
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, kdy na 100 g cukru nalejeme vodu tak, aby byla lehce nad cukr a za stálého míchání přivedeme k varu až k dosažení tahavé hmoty. Odstavíme z plotny. Krok 9: Následně z bílků, cukru, rozpuštěné kyseliny, marmelády a případně barviva vyšleháme tuhý sníh do kterého velmi pomalu a za stálého míchání přiléváme připravený horký rozvar.
Šleháme dokud směs nezhoustne.
Zveřejněno 9. 8. 2011 16:04
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kornoutky s bílkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Y8R
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 58 minutami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 18 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 20 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 20 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 16 minutami
Omáčka z klouzků
kimlo před 2 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 2 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 3 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 4 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 12 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 15 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 16 hodinami
Komentáře (11)