Vepřové na houbách

maris Kuchařka:

Vepřové maso 115 názorů

5107

Suroviny

4 plátky vepřového masa (měla jsem plecko)
čerstvé houby (nebo hrst sušených)
1 cibule
100 g anglické slaniny
1 lžička sladké papriky
lžíce mouky
sůl
pepř
olej
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 107 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.

  3. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 290 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na houbách

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem si opět vybrala tento recept,ale bohužel neměla jsem houby lesní, použila jsem žampiony a i tak to byla dobrota;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Ortensie: to mě těší, děkuju:-K

    Odpovědět

  • Ortensie Ortensie

    Děkuji za super recept, včera jsem vyzkoušela a výborné. Jen jsem neměla tak krásnou hnědou barvu omáčky, ale to se příště vyšperkuje. :-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Zrzicka: děkuju:-)

    Odpovědět

  • Zrzicka Zrzicka

    Výborné:yes::-!:-K

    Odpovědět

  • Fikus Fikus(neregistrovaný)

    Moc dobré, jen ta slanina pustí dost tuku, tak mi přijde trochu zbytečné do toho plácat ještě olej a máslo. Ale jinak :yes:

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana: děkuju:-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dnes jsem nechala 2 hodiny pomalu táhnout plátky kýty,nemám ji ræda,raději plecko,ale nebylo.Houby jsem přidala později,aby se tak dlouho nedusily.Ve výsledků výborné,mėkké,moc dobré<3
    3

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Naďa : Naďo, doufám, že vám bude chutnat, ale ten prášek do pečiva bych nedávala, raději si udělej časovou rezervu, kdyby maso nebylo měkké podle Tvých představ, aby jsi ho mohla dělat o trochu déle.;-):-)

    Odpovědět

  • Naďa Naďa (neregistrovaný)

    Tatiana: Dnes udělám dle tohoto receptu a určitě vyzkouším vaši radu. Mám maličké děti, rozhodně ocení, když se masicko bude rozpadat. Pak napíší výsledek. Děkuji :yes: :-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Zdenko, Karolínko - moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že jste spokojené;-):-)

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Moc dobré,udělala jsem víc,aby bylo i na zítra, nezbylo nic (jé já umím skládat básné) :-) zahazuji svůj starý recept .Dala jsem stroužek česneku, jinak podle receptu, jen ta barva nebyla tak tmavá,jinak

    Odpovědět

  • Karolínka Karolínka(neregistrovaná)

    Děkuji za recept :-K jednoduchý a přitom výborný :-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Tatiana: To jako opravdu? :-((

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo