Hovězí pupek na česneku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut + naložení masa 4-6 porcí Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

1 kg hovězího pupku
2 velké palice česneku
20 dkg uzeného špeku
2 větší cibule
sůl (špetka rychlosůl Praganda-není nutná)
pepř
hl. mouka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi použijeme na vnitřní potření a jeden díl na vnější potření. Plát masa také hojně opepříme.

  2. Namazaný plát hovězího pupku smotáme do tvaru rolády a převážeme režnou nití.

  3. Maso na povrchu také potřeme směsí soli, česneku a pepře a dáme odležet na 24 hodin do lednice.

  4. Po odležení před pečením maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se tzv. zatáhlo.

  5. Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí.

  6. Do výpeku vložíme na větší kostky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibulí na čtvrtky. Lehce necháme opéct a přidáme k masu do hrnce nebo pekáče.

  7. Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno.

  8. Pečeme v troubě na střední teplotu cca 2-2,5 hodiny. Po hodině pečení maso zkontrolujeme, a obrátíme.

  9. Po upečení odstraníme z masa režnou nit, nakrájíme na plátky a necháme v teple tzv. dojít.

  10. Výpek se špekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a lehce zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.

Poznámka

I letos je pan řezník moc hodný :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pupek na česneku

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Ondra:
    ... vyjmuto z textu receptu :
    - Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí.
    - Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno.
    Maso se dusí a peče, nevím co více dodat :)

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Ahoj, prosím o drobnou radu, z receptu jsem nepochopil, jestli mám maso péct v troubě přiklopené, nebo odklopené. Bojím se, že když ho zaliju v pekáči vodou, tak aby bylo celé ponořené a přiklopím ho, tak ho uvařím na místo upečení. Děkuji zkušenějším kuchařům za radu.
    A také autorovi za super recept.

    Odpovědět

  • jindřich jindřich(neregistrovaný)

    místo pragandy přidej do soli podle množštví půl až jednu lžičku cukru:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a zase ten Colombovo pupík:-8:-D krásné, pane mistr:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Tak zrovna jsem se pustila do vaření a jsem v očekávání.:-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Otto,nádherná rolka.:yes:Perfektní nápad s pupkem,já ho doposud jen vařila na omáčky(rajská,křenová...) a polévky,vyjímečně guláš.Bezva tip a foto jakbysmet.:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Hovězí pupek mám moc ráda a tohle je krásný recept:-O:-O:-O:yes:

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya(neregistrovaná)

    Perfektné ako vždy, jedlo i foto:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • djany djany

    vypadá to krásně :-K

    Odpovědět

  • Klara Klara

    moc pekne vypadajúci recept a určite na chuti nemá chybu:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Odhaleno : používám občas k naložení směs soli a špetky Pragandy (rychlosoli).Je to zbytek z nakládání masa na uzení, tak to používám. Dal jsem jí tam velmi málo proto ta nedobarvenost;-);-);-)

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    No teda:-8:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Papriko, podle mě Colombo použil rychlosůl (sanytr).

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Recept vypadá výborně :yes::yes:, jen mně trochu matou ty fotky. To maso je uprostřed takhle růžové? Vypadá to jako syrové, ale moc tomu nerozumím, protože ten přechod barev masa uprostřed jednoho svalu velmi nepřirozený.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí pupek pečený hovězí pupek hovězí pupek recepty hovezi pupek pečený hovězí pupek recept recept na hovezi pupek gulas z hoveziho pupku hovězí na česneku pohlreich hovězí guláš z pupku recept hovězí pupek hovězí pupek guláš recepty hovězí pupek pečený pupek hovězí na česneku hovězí pečeně na česneku jak na pečený hovězí pupek jak naložit hovězí pupek recepty z hovězího pupku recepty na hovězí pupek guláš z pupku

Zapomněl/a jsem heslo