Kuře na paprice

www.zarovi.cz Kuchařka:

2 porce Omáčky 214 názorů

5118

Suroviny

1/2 kuřete
1 cibule
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka
2 lžíce oleje
sladká paprika
sůl
Recept si zatím oblíbilo 118 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a v tlakovém hrnci ji na oleji osmahneme. Zaprášíme paprikou, přidáme osolené kuře a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené.

  2. Vaříme 45 minut. Po otevření hrnce do skleničky odebereme trochu šťávy, kterou smícháme se smetanou a se lžící mouky. Opatrně vmícháme do šťávy a chvíli povaříme.

Redakce: Příbory můžete najít na Favi.cz | Příbory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 066 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice

  • anna placha anna placha(neregistrovaná)

    ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave':-)ú

    Odpovědět

  • casino casino

    No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že :-D
    Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ivča: :-) Ivčo, tá cibuľka sa orestuje presne rovnako ako v obyčajnom hrnci, ono sa nikde nepíše, že máš hrniec uzatvoriť. :-) Cibuľka sa restuje pri otvorenom hrnci, občas premiešaš, proste klasicky.
    V recepte sa nikde nepíše, že šťavu treba ocediť. Ale komu tá cibuľka vadí, nemá problém mäso vybrať a šťavu precediť.
    Tá trocha šťavy sa mieša so smotanou preto, aby sa smotana v omáčke nezrazila. Takže...;-)

    Odpovědět

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.

    Odpovědět

  • Asplenka Asplenka

    Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno:yes:

    Odpovědět

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

    Odpovědět

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    hladovahana: také jsem na bezl. dietě už přes 25 let a kynutých knedlíků sem se tedy vzdát nemusela :-) stačí udělat bezlepkové ... žádná věda ;-)

    Odpovědět

  • Laduška babuška Laduška babuška(neregistrovaná)

    hladovahana: Dají se udělat bezlepkové knedle nebo bezlepkové noky. :-*

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

    Odpovědět

  • elasikorova elasikorova

    hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

    Odpovědět

  • JIRKA JIRKA(neregistrovaný)

    A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

    Odpovědět

  • Shagrad Shagrad(neregistrovaný)

    Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

    Odpovědět

  • tom tom(neregistrovaný)

    hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

    Odpovědět

1 2 3 5 8 12 15

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuřecí na paprice kuře na paprice se smetanou recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice v papiňáku recepty kure na paprice recepty kuře na paprice na paprice kuře na paprice pro děti kuře na papryce kure na parice rychle kure na paprice kuře n a paprice kuře na

Zapomněl/a jsem heslo