Kuře na paprice

www.zarovi.cz Kuchařka:

Omáčky 208 názorů

Kuře na paprice
5105
Recept si zatím oblíbilo 105 kuchařů

Suroviny

2 porce:
1/2 kuřete
1 cibule
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka
2 lžíce oleje
sladká paprika
sůl
Recept si zatím oblíbilo 105 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a v tlakovém hrnci na oleji osmahneme. Zaprášíme paprikou a přidáme osolené kuře. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené.

  2. Vaříme 45 minut, otevřeme a do skleničky odebereme trochu šťávy. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a chvíli povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 684 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

    Odpovědět

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    hladovahana: také jsem na bezl. dietě už přes 25 let a kynutých knedlíků sem se tedy vzdát nemusela :-) stačí udělat bezlepkové ... žádná věda ;-)

    Odpovědět

  • Laduška babuška Laduška babuška(neregistrovaná)

    hladovahana: Dají se udělat bezlepkové knedle nebo bezlepkové noky. :-*

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

    Odpovědět

  • elasikorova elasikorova

    hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

    Odpovědět

  • JIRKA JIRKA(neregistrovaný)

    A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

    Odpovědět

  • Shagrad Shagrad(neregistrovaný)

    Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

    Odpovědět

  • tom tom(neregistrovaný)

    hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    ivetkalone:naprostý souhlas:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hosta: :yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    kosta: humus je jiné ale opravdu jiné jídlo;-):-))

    Odpovědět

  • kosta kosta(neregistrovaná)

    Hlavne tam nedavejte zakysanou smetanu, s tou to musi byt peknej humus.nazdar

    Odpovědět

  • Avasila Avasila(neregistrovaná)

    Kuře na paprice - klasika kterou si každý vaří dle zvyklostí, já omáčku dělám se smetanou na vaření, někdy se šlehačkou jindy jen s plnotučným mlékem podle toho, co mám doma. Se zakysankou jsem tuto ňamku ještě nevařila, ale co není, může být. Myslím, že navzájem se tady napadat kvůli receptu je dětinské...:-S

    Odpovědět

  • ivetkalone ivetkalone

    Tak nevydržím a také zareaguji. Každému chutná něco jiného, ale já do této omáčky dávám sladkou smetanu. Netvrdím, že se zakysanou smetanou to není dobré, nebo lepší, ale už to pro mě není to typické kuře na paprice. A druhá věc ... do omáček dávám maso nejlépe s kostmi, poté oberu maso ještě před podáváním. Kosti dodávají každému jídlu (vývaru) chuť. To platilo a bude platit vždy. Ale jsou to jen mé názory a jen mé chuťe.
    A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo