Kuře na paprice

www.zarovi.cz Kuchařka:

Omáčky 214 názorů

Kuře na paprice
Recept si zatím oblíbilo 113 kuchařů
5113

Suroviny

2 porce:
1/2 kuřete
1 cibule
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka
2 lžíce oleje
sladká paprika
sůl
Recept si zatím oblíbilo 113 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a v tlakovém hrnci na oleji osmahneme. Zaprášíme paprikou a přidáme osolené kuře. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené.

  2. Vaříme 45 minut, otevřeme a do skleničky odebereme trochu šťávy. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a chvíli povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 302 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice

  • anna placha anna placha(neregistrovaná)

    ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave':-)ú

    Odpovědět

  • casino casino

    No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že :-D
    Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ivča: :-) Ivčo, tá cibuľka sa orestuje presne rovnako ako v obyčajnom hrnci, ono sa nikde nepíše, že máš hrniec uzatvoriť. :-) Cibuľka sa restuje pri otvorenom hrnci, občas premiešaš, proste klasicky.
    V recepte sa nikde nepíše, že šťavu treba ocediť. Ale komu tá cibuľka vadí, nemá problém mäso vybrať a šťavu precediť.
    Tá trocha šťavy sa mieša so smotanou preto, aby sa smotana v omáčke nezrazila. Takže...;-)

    Odpovědět

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.

    Odpovědět

  • Asplenka Asplenka

    Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno:yes:

    Odpovědět

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

    Odpovědět

  • Peťulec Peťulec(neregistrovaný)

    hladovahana: také jsem na bezl. dietě už přes 25 let a kynutých knedlíků sem se tedy vzdát nemusela :-) stačí udělat bezlepkové ... žádná věda ;-)

    Odpovědět

  • Laduška babuška Laduška babuška(neregistrovaná)

    hladovahana: Dají se udělat bezlepkové knedle nebo bezlepkové noky. :-*

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

    Odpovědět

  • elasikorova elasikorova

    hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

    Odpovědět

  • JIRKA JIRKA(neregistrovaný)

    A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

    Odpovědět

  • Shagrad Shagrad(neregistrovaný)

    Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

    Odpovědět

  • tom tom(neregistrovaný)

    hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo