

Kuře na paprice
Suroviny 2 porce
- 1/2 kuřete
- 1 cibule
- 1 kelímek zakysané smetany
- hladká mouka
- 2 lžíce oleje
- sladká paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme na drobno a v tlakovém hrnci ji na oleji osmahneme. Zaprášíme paprikou, přidáme osolené kuře a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Vaříme 45 minut. Po otevření hrnce do skleničky odebereme trochu šťávy, kterou smícháme se smetanou a se lžící mouky. Opatrně vmícháme do šťávy a chvíli povaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na paprice
-
ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave'
ú
-
No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že
Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků... -
Ivča:
Ivčo, tá cibuľka sa orestuje presne rovnako ako v obyčajnom hrnci, ono sa nikde nepíše, že máš hrniec uzatvoriť.
Cibuľka sa restuje pri otvorenom hrnci, občas premiešaš, proste klasicky.
V recepte sa nikde nepíše, že šťavu treba ocediť. Ale komu tá cibuľka vadí, nemá problém mäso vybrať a šťavu precediť.
Tá trocha šťavy sa mieša so smotanou preto, aby sa smotana v omáčke nezrazila. Takže... -
Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.
-
Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.
-
hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno
-
Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí.
-
hladovahana: také jsem na bezl. dietě už přes 25 let a kynutých knedlíků sem se tedy vzdát nemusela
stačí udělat bezlepkové ... žádná věda
-
hladovahana: Dají se udělat bezlepkové knedle nebo bezlepkové noky.
-
Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!
-
hrozně moc my toto jídlo chutná
-
A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné
-
Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo??
když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak..
-
tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké
-
hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.