Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele asanisimasa

kimlo: Jaký brrr? Když se to provaří, dodá to polévce tu správnou chuť a hustotu, vy brrr. To zkuste.

Tak to je úžasné. Hned zítra jdu shánět pořádné švestky!

Nádhera! Musím se držet, abych nešla hned zadělat těsto, přestože jsem už v pyžamu :).

rakapka: To nebude těsto, tohle udělají vajíčka se smetanou, nafouknou se. Nejlepší bude to zkusit, vypadá to výborně :).

Hezký nostalgický recept! Pro ty, kdo by se hádali do krve, že Francouzi nikdy neudělají to nebo ono, tady pár ukázek, že zálivku s vodou (i teplou, pro lepší homogenizaci, nebo perlivou (!) ) běžně používají:

www.aufeminin.com/recette-minceur/vinaigrette-allegee-s2236552.html
madame.lefigaro.fr/recettes/sauce-vinaigrette-allegee-310709-201850

Přepočteno na větší množství (asi půl litru zálivky, vydrží v lednici pár dní):
125 ml vinného octa
125 ml vody
1 polévková lžíce hořčice
2 lžičky soli
čerstvě mletý pepř
250 ml oleje (olivový, řepkový)
Prošlehat nebo šejkrovat :). V tomhle receptu hořčici obměňují vajíčka, což bude jistě velmi dobré! Naopak, kdo by chtěl do zálivky přidávat víno, měl by ho předem povařit a nechat zchladnout.

casino: cibulka jako cibulka, jarní, s natí, nadrobno nakrájená, zamíchaná už do hotového. Nikoliv cibule jako do guláše.

Gazpacho: řekněme, že babaganush je lilkový kaviár ze Středního východu. Je z grilovaného lilku, odtud uzená chuť, je v něm tahini a někdy i jogurt. V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého. Připravuje se z lilku pečeného nebo dokonce vařeného. Není zač!

Gazpacho: lilkový kaviár není babaganush ani náhodou.