Zelňačka podle "starýho" Habany
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 741 kJ / 2 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,20 g |
Tuky | 102,60 g |
Vláknina | 43,13 g |
Cholesterol | 457 mg |
Sodík | 9,24 g |
Sůl | 22,20 g |
Sacharidy | 170,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Moje poznámka
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 1 hodinou
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 6 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 7 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslová krupková polévka
poirotka před 28 minutami
Kuře po vracovsku
poirotka před 29 minutami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 1 hodinou
Rybízový sirup
jamda před 1 hodinou
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 3 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 3 hodinami
Bublanina
kamila.silhanova před 3 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka recept,
recept zelňačka tradiční bílá,
domací poctivá zelńačka,
poctiva zelnacka,
zelnačka starého,
zelňačka,
recept zelňačka,
valašská zelňačka,
starého habany,
zelnacka albert,
zelňačka recepty,
tradiční zelňačka,
zelňačka s čabajkou,
poctivý zelnacka,
zelnačka labužník,
zelňačka podle,
zelna polevka starého habany,
papriková zelnačka,
zelnačka-recept,
polévka zelnice skleněnka
Suroviny:
zelí kysané,
špek,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
klobása,
pepř celý,
koření nové koření,
kmín celý,
brambory,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (37)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-habany-s-trhanou-klobasou/
(neregistrovaný/á) neotesanče…
…jen jako takový si můžete dovolit napsat že lžu!
Nelžu! Při svém LaHoSiPa si tento luxus nemohu dovolit. Je pro mě jednodušší nelhat a zatím mě ještě nikdo nenačapal „na hruškách“!
Pokud mi nevěříte, hoďte voko sem http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab... do komentářů 30.05.13 12:23 kde už pomalu před rokem jako bych věděl, že se ukáže nějaký jelimán vašeho ražení.
Pokud je vám mé slovo málo a stojí vám to vůbec za to, písněte si na LABUŽNÍKOVI správci a optejte se, zda Habana své recepty vymazal a zda oni je posléze (jako svůj majeteček) opět resuscitovali…
Omlouvat se mi nemusíte
Chtěl jsem TOP obohatit o ověřený recept, ale udělal jsem chybu.
Zelňaček je tu celá řada a některé jsou velmi podobné.
Než ale nechám rcp případně vymazat, rád bych si ujasnil, kde jsem, soudruh, udělal chybu.
Registrovaní a neregistrovaní kolegové kteří jste na rcp našli něco pozitivního…, děkuji vám
Registrovaní a neregistrovaní, kterým není leccos po chuti, dovolte:
Zpětně vidím chybu v tom, že jsem rcp nazval podle původního receptu. Zjednodušil jsem postup až tak, že by autorovi mohlo vadit jeho uvedení pod původním názvem.
Na druhou stranu, myslíte si, že bych nedokázal rcp překopat, že by ho ani vlastní otec mladýho Habany nepoznal? Tu bych něčeho ubral, tu něco přidal, vrazil bych tam třeba mrkvičku, kousek cerelu, jeden hřebíček, KL medu a aby se chuti opravdu, ale opravdu „propojily“, tak bych to dotáhl k dokonalosti kouskem čokolády, samozřejmě té nejvyšší kvality, aspoň 90%ní a zastříkl tequilou
Myslím, že se chovám seriozně (co se vkládání rcp týče, hihihi) když zdroj uvádím… dělal jsem to tak doposud a budu to dělat i nadále, protože necítím potřebu prsit se tu a pyšnit cizím peřím!
Tak co vám sakra vadíííííííí