Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové bulky

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 20 min

160 min (140 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného špenátu, uzeného sýra a to vše je lehounce podtrženo česnekem.

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 670 kJ /
877 kcal
Bílkoviny35,75 g
Tuky76,94 g
Vláknina6,58 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 657 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme najemno, česnek rozetřeme. Krok 2: Droždí vidličkou rozšleháme ve vodě, přidáme sýr s česnekem, změklým sádlem a ostatními surovinami a uhněteme těsto. Krok 3: Těsto v míse zakryjeme a necháme cca 45-60 minut kynout. Krok 4: Vykynuté těsto na stole prohněteme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme kulatou a pevnou bulku. Všechny bulky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme asi 30-45 minut kynout. Krok 5: Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C, asi 20 minut).

Zveřejněno 25. 6. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1Xr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1Xr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

RousOliven: ano, to by také mohlo být moc dobré i zajímavé :-)

úžasný nápad a inšpirujúci zároveň, lebo keď ich budem robiť vyskúšam aj bordové pomocou cvikle - a ďalší nápad - nie upieť v rúre, ale vypražiť na oleji ako pampúšiky - šišky:-K:-K

Bayta: ...a dobré :-) však vyzkoušej! Děkuji :-K

Ty jsou krásně <3

asanisimasa: :-D Tak...doufám, že až vyzkoušíte, dáte vědět! ;-)

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) Přesně tak, i mě napadl Zelený čtvrtek. Špenát k němu tak nějak už přirozeně patří :-8

:-)<3:yes::yes: Úžasné, moc dobrý nápad - na zelený čtvrtek vodníkovy bulky. Moc se mi líbí, recept se mi hodí , díky. S tím lososem bude mňamka super.:-K

magdalenka, medanek: děkuji, děvčata :-K Ta moje mlsná pusa jako by už nevěděla, co dalšího vymyslet! :-D

bofinka: přesně tak... <3 jsi mlsoun, jako já! Věřím tomu, že by se hodily i jako zajímavý základ na hamburgery:yes:

Nádhera! Musím se držet, abych nešla hned zadělat těsto, přestože jsem už v pyžamu :).

Krása! A ja to vidím, že to pôjde s rozmixovaným medvedím cesnakom...:-8

Vypadají skvěle ;-)

Mas je krasne zelene a nadychane, hnedka me napadla konbinace s platkem uzeneho lososa - idealni kombinace ;-)

Suroviny:
protlak špenátový, voda, česnek, cukr, droždí čerstvé, vejce, sádlo, sýr uzený, sůl, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu