Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková čokoláda

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Máte rádi sladké pomazánky a rádi byste si je připravili i doma? Ochutnejte tuto lahodnou pomazánku ze švestek a kakaa, která chutí připomíná čokoládu. Je skvělá například ke snídani namazaná na pečivu.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 304 kJ /
5 809 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky31,00 g
Vláknina83,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 301,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zralé švestky vypeckujeme, rozvaříme a rozmixujeme. Můžeme i propasírovat. Krok 2: Přidáme oba cukry a kakao. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Můžeme vmíchat i trochu rumu. Krok 3: Potom směs nalijeme do pečlivě vymytých skleniček. Sterilujeme při 80 °C asi 10 minut.

TIP: Jak jednoduše zavařit švestky

Zveřejněno 10. 9. 2024 14:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková čokoláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZvE

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková čokoláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZvE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, cukr, cukr vanilkový, kakao holandské, rum

Přidat fotografie receptu