Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

4 kotlety bez kosti
hrubozrnná sůl
tymián, šalvěj, rozmarýn
barevný pepř
olej
1 velká cibule
hrst sušených drcených rajčátek
voda na podlití podle potřeby (bujón)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, pepřem a bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem.

  2. Posypeme drcenými sušenými rajčátky a dáme do chladu na 2 hodiny.
    Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku.

  3. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami.

  4. Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

  • asanisimasa asanisimasa

    casino: cibulka jako cibulka, jarní, s natí, nadrobno nakrájená, zamíchaná už do hotového. Nikoliv cibule jako do guláše.

    Odpovědět

  • casino casino

    asanisimasa: " V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého."
    No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?

    Odpovědět

  • asanisimasa asanisimasa

    Gazpacho: řekněme, že babaganush je lilkový kaviár ze Středního východu. Je z grilovaného lilku, odtud uzená chuť, je v něm tahini a někdy i jogurt. V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého. Připravuje se z lilku pečeného nebo dokonce vařeného. Není zač!

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    asanisimasa:
    Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
    Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.

    Odpovědět

  • asanisimasa asanisimasa

    Gazpacho: lilkový kaviár není babaganush ani náhodou.

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    Eja57:
    Všetko, čo uvádzate, je pravda.
    Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
    len som uviedol preklad slova.
    Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
    používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
    Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
    To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
    Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    casino:
    Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
    V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    MarcelaPa:
    Pretože Gazpacho nemá český preklad

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dadala říká:
    SALSA
    - představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.

    Odpovědět

  • casino casino

    MarcelaPa:
    :-D:-D:-D
    ...no protože ffšichni vědí wcg, že :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ale vážně...rajčatová SALSA je něco jiného než rajská OMÁČKA, nebo si pod tím představíme totéž??? Otrocký překlad je často cesta špatným směrem...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MarcelaPa: :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Gazpacho: A proč vy se nejmenujete studená zeleninová polévka? ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty"
    Gazpacho:
    No, v podstatě máte recht :yes: ale ffšichni vědí wcg, že ;-)
    ...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že ;-)

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    Preklad slova salsa je omáčka.
    Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
    Zlepší to výslednú chuť jedla?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová kotleta vepřová kotleta na hořčici vepřové kotlety recepty vepřová kotleta recepty kotleta na tymianu vepřové na tymiánu vepřová kotleta recept vepřové s s rajčaty vepřové kotlety recept vepřová kotleta s hořčicí vepřové kotlety s hořčicí vepřové maso na tymiánu kotlety recepty vepřové na hořčici vepřové kotlety vepřový kotlet recepty z vepřové kotlety recepty z kotlety

Zapomněl/a jsem heslo