Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Krok 3: Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami. Krok 4: Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.
Zveřejněno 12. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Moje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 8 minutami
Kulajda z cukety
Fitulka před 10 minutami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 1 hodinou
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 1 hodinou
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 2 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 2 hodinami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 3 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 3 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 4 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta,
vepřová kotleta na hořčici,
vepřové kotlety recepty,
vepřová kotleta recepty,
kotleta na tymianu,
vepřové na tymiánu,
vepřová kotleta recept,
vepřové s s rajčaty,
vepřové kotlety recept,
vepřová kotleta s hořčicí,
vepřové kotlety s hořčicí,
vepřové maso na tymiánu,
kotlety recepty,
vepřové na hořčici,
vepřové kotlety,
vepřový kotlet,
recepty z vepřové kotlety,
recepty z kotlety
Suroviny:
kotleta,
sůl hrubozrnná,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
olej,
cibule,
rajče,
voda
Komentáře (18)
No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?
Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.
Všetko, čo uvádzate, je pravda.
Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
len som uviedol preklad slova.
Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.
Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.
Pretože Gazpacho nemá český preklad
SALSA
- představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.
...no protože ffšichni vědí wcg, že
Gazpacho:
No, v podstatě máte recht
...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že
Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
Zlepší to výslednú chuť jedla?