Komentáře uživatele Durman
Durman
9. 11. 2024 17:22
Recept:
Tažený štrúdl
Do těsta by se měla přidat špetka soli. Když těsto vytáhnu (z toho množství mouky dělám dva štrůdly, každý má cca 80 x 100 cm, těsto je opravdu jak pavučina), tak jej po celé ploše postříkám rozškvařeným máslem, lehce popráším opraženou strouhankou, která tomu dá oříškovou chuť, posypu po celé ploše nastrouhanými jablky, pocukruju krystalovým cukrem, poskořicuju, znovu popráším opraženou strouhankou a postříkám rozškvařeným máslem. Pak pomocí ubrusu sroluju a přesunu na plech. Po upečení znovu potřu rozškvařeným máslem. Neskutečná dobrota.
Durman
17. 5. 2023 06:17
Článek:
Otestovali jsme nové hamburgery od Přemka Forejta: Za sjezd z dálnice stojí jen varianta se šťavnatým hovězím a čtyřmi okurkami
Forejt je sympatický člověk, ale jeho kuchařské kvality jsou diskutabilní. V hodolanském Entréé Restaurantu jsem byl, dal jsem si degustační menu - načančané to bylo pěkně, s chutí to bylo dost horší. S Café Imperial od Pohlreicha se to srovnat nedá. Pohlreich je o třídu výš.
Durman
11. 5. 2023 18:42
Článek:
Liptovské droby: Křupavou klobásku z brambor zjemní škvarky a navoní majoránka. Dobrota z podhůří Tater je jednoduchá, a přitom levná
Mám dojem, že se jedná o typické cikánské jídlo - jmenuje se goja.
Durman
27. 4. 2023 11:34
Článek:
Mýty vs. fakta: Je žitné pečivo vážně zdravější než to z bílé mouky?
Jenže: žitná mouka je sladká. Chuť pšeničného a žitného pečiva je od sebe naprosto odlišná. Další otázkou je, kolik pečiva za den sníme. Jestli sníme na snídani 2 rohlíky, z hlediska vlákniny, nebo počtu kalorií je úplně jedno, z jaké mouky je rohlík upečený.
Durman
13. 4. 2023 07:25
Článek:
Pohlreichův souboj restaurací: Dokonalý mrkvový tatarák, navoněná bída i upatlaný talíř. Souboj v zážitkových restauracích byl zážitek!
Myslím si, že to je úplně nejslabší pořad se Zdeňkem Pohlreichem. Zbytečně dlouhý, nezáživný, a i když jsou v každém díle jiní aktéři, je tam obrovská nuda. Exkluzívní jídla, ale záběry rozkouskované, chaotické, s marnou snahou o dramatizaci. Že někoho tlačí čas při při přípravě a servisu jídel, je poutavé jen chvilku, ale ne v úplně každém dílu. Po shlédnutí několika dílů vlastně ani netoužím zjistit, kdo bude vítězem.
Durman
28. 3. 2023 15:56
Článek:
Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé
Koleno péct dlouho, ovšem "křupavá" kůžička je nežádoucí. Kůžička musí být vypečená, zlatá, ovšem nikoli křupavá. Na skusu spíše klihovitá. Na přiloženém obrázku je kůžička spálená, spíš na vyhození. Když je kůžička křupavá, po naporcování a donesení na stůl velice rychle ztvrdne a je nepoživatelná.
Durman
10. 3. 2023 08:46
Článek:
Na Matějskou až po výplatě! Cukrová vata za 300 Kč, pivečka za šedesát, nejdráž je hned u vchodu
To jsou trošku zveličené informace. Na fotogalerii jsou jiné ceny. Pivo ne za 60, ale za 45, cukrová vata za 50. Podle cen v galerii jsou ceny úplně normální, nezdají se mi nějak předražené, spíš dokonce trošku nižší, než je na podobných akcích obvyklé.
Durman
18. 2. 2023 13:20
Článek:
Cena másla padá dolů! Odborník ale radí: Pozor na méně kvalitní, přehnětené zahraniční tuky, mohou způsobit problémy při pečení!
Odborník radí: pozor na zahraniční másla. Ovšem nikde neuvádí, jak je v krámu poznáme. Tedy informace k čemu? K h....u.
Durman
27. 1. 2023 08:41
Článek:
Česká specialita: Oblíbenou polévku prdelačku si snadno uvaříme i doma v paneláku. Potřebujeme k tomu jen pár surovin od řezníka
Často dělám tlačenku, takže z toho mám silný vepřový vývar a do toho přidám jelítko, nebo jelitový prejt, uvařím trochu krup, aby byla polévka hustší, podle potřeby dochutím a skvělá prdelačka je na světě.
Durman
10. 11. 2022 08:37
Článek:
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná
Komu lokše chutnají, ať si je dá. Já jsem je zkusil a už to neudělám. Konkrétně k huse se podle mne vůbec nehodí, je to opravdu podivná příloha.
Durman
13. 10. 2022 06:48
Článek:
Dokonalá nedělní pečínka podle MasterChef Česko: Šťavnatost masa s křupavou kůrčičku skvěle doplní yorkshirský pudink
Podivný článek. Angličané mají zvláštní chutě a jejich kuchyně je vcelku hodně mizerná. Pokud budu péct maso vcelku, vždycky bude dobré a určitě šťavnaté - už proto, že je to hrouda masa. Ovšem vychvalovat pečený bůček před kotletou - obě masa jsou hodně rozdílná i co se chuti týká. Ovšem nejhorší varianta (aspoň pro Čechy), je dávat si k sunday roast buchtu - tedy tzv. yorkshirkský pudink.
Durman
24. 9. 2021 11:39
Článek:
Valašský frgál se zrodil z omylu. Víte, že tradiční koláč se peče třeba i s kedlubnovou náplní?
Valašské frgály se často pekly i s zelnou náplní. Upravené zelí, kedlubny, nebo mrkev se dávaly na tenké těsto, přikryly se další tenoučkou vrstvou těsta a nahoru se dala drobenka.
Durman
24. 9. 2021 11:35
Článek:
Školní svačiny za socíku? Chleba s ubrouskem a zákaz pití. Pak přišlo mléko pro každého
Autorka článku píše nesmysly. Pití ve škole nám učitelka doporučovala už ve třetí třídě (rok 1967), většinou jsme si nosili čaj a pili jsme už tehdy z láhví z plastu, většinou jsme měli láhve o obsahu 0,5 litru. Už tehdy se doporučovalo jíst na svačiny také ovoce.
Přečtěte si Zobrazit více