Péřová buchta

Moučníky Dezerty, zákusky, poháryŘezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 15 minut tepelná úprava 115 názorů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháryŘezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 15 minut tepelná úprava 115 názorů

Suroviny 1 větší plech

100 ml oleje
4 vejce
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
puding:
1 litr mléka
2 vanilkové pudinky (nebo jiná příchuť)
2 zakysané smetany
skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (1. - 5.) utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech.

  2. Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.

  3. Troubu rozpálíme na 250°C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200°C. Pečeme 15 minut. Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (já sypu lehce jen skořicí).

Poznámka od kuchařky

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové, kterou dnes vložila na FB.

Komentáře k receptu Péřová buchta

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Můj recept je v podstatě stejný, ale - jak píšeš - chybí tam 100 ml vlažné vody. On se ten pudink propadne, i když se lije cik cak, ale nnetvoří na dně takovou souvislou vrstvu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Dajda: Lenže v takej malej forme, ako to robia na videu, cik cak naliať puding sa nepodarí, preto sa prepadol. Plus mám dojem, že zo surovín na cesto vypadla tekutina - mlieko, alebo voda. Pečiem tento múčnik podľa jedného z podobných receptov.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    ducklet: Zkuste nalít pudink na těsto cik cak, i když to není úplně snadné, je ho totiž hodně. Ale určitě zkuste, je to moc dobrý moučník. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    ducklet: nehrabe...pozrela som si video - puding sa prepadol počas pečenia na dno...:-8

    Odpovědět

  • ducklet ducklet

    Ještě jsem nezvyzkoušela, budu experimentovat o víkendu, ale jednu věci mi hlava nebere.... Postup je, že světelé těsto dolů, na to nalít tmavý puding a pak zakysanku, ale když čumím na obrázek, tak je tmavý puding dole, světelé těsto uprostřed a zakysanka na svém místě :-) Hrabe mi? ;-)

    Odpovědět

  • Helča Rampasová Helča Rampasová(neregistrovaný)

    Alena Zmeškalová: Přesně. Na poprvé se mi buchta povedla suprově. Další pokusy byly nezdařené, těsto se mi v troubě slilo na jednu stranu a puding na druhou :( další pokus se puding objevil ve finále jen na některých místech buchty. A to byla chuťově tak výborná a rychlá :-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    je to vynikající moučník....strašně rychle vždy zmizí :yes: <3

    Odpovědět

  • wendy888: díky, u nás taky dlouho nevydrží :-D

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

  • wendy888 wendy888

    dělala jsem vše podle návodu a buchta byla výborná vydržela sotva den :-Q moc děkuju za recept...:yes:

    Odpovědět

  • Katka: Já jsem nepřidávala, ale je to na každém, jestli si trochu dá :-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Zeptam se: do pudingu se nepridava cukr?Jen uvarit s mlekem?Dekuji

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Marie: Dělá se to přesně takto,nikdy mi to nepřeteklo.Možná to chce dát na větší plech aby nebyla taková vrstva.Dávám potom na vychladlý -zakysanku,broskve ale super jsou i čerstvé jahody a navrch šlehačku, je luxusní:-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    ahoj přátelé receptu péřové buchty- kterou jsem vzhledem k tomu že jsem sama pekla v dortové formě z polovič. dávky kterou jsem ještě malinko ořezala a buchtu jsem pozvedla do vyššího levelu .bych byla konkrétnější ubrala jsem na mouce a dopnila jsem částečně vanil. pudink. a bramborovým škrobem oleje jsem také ubrala doplnila mlákem a kapkou rumu vejce jsem vyšlehala v páře a na pudink jsem ještě nakrájela banán a závěrem po upečení jsem do kysanky přidala pomeranč. džem ve kterém jsou kousky kandované kůru samozřejmě jsem nejdříve propojila,Třešničkou na dortu je amaretová posypka., už se moc těším až tu mňamku nakrojím -jenže je zatím horká

    Odpovědět

  • Alena Zmeškalová Alena Zmeškalová(neregistrovaný)

    lenka: Přesně,těsta bylo málo,nešlo nalít na plech a ve finále mne horký pudink propadl těstem a navíc není vůbec ten piškot,tak vysoký,jak na obrázku.Podotýkám,že jsem vše dělala podle receptu.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: peřová buchta péřová buchta s pudinkem péřová buchta recept dobrá buchta na víkend buchta ze zakysanky recept péřová buchta buchta za studena buchta recept na perovou buchtu rychlá dobrá buchta na plech top recepty péřová buchta studená buchta buchta šup šup s pudinkem za studena buchta na sobotu dobrá buchta rychlá buchta ze zakysanky buchta ze zakysané smetany buchta bez mléka buchta recept péřovábuchta