Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Péřová buchta

Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu kakaového pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 9. 2011 19:25

Suroviny

Porce: 1 větší plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 182 kJ / 3 629 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové, kterou dnes vložila na FB.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

26. 3. 2021 12:13

magdalenka: Můj recept je v podstatě stejný, ale - jak píšeš - chybí tam 100 ml vlažné vody. On se ten pudink propadne, i když se lije cik cak, ale nnetvoří na dně takovou souvislou vrstvu.

magdalenka magdalenka

26. 3. 2021 11:37

Dajda: Lenže v takej malej forme, ako to robia na videu, cik cak naliať puding sa nepodarí, preto sa prepadol. Plus mám dojem, že zo surovín na cesto vypadla tekutina - mlieko, alebo voda. Pečiem tento múčnik podľa jedného z podobných receptov.

Dajda Dajda

26. 3. 2021 09:22

ducklet: Zkuste nalít pudink na těsto cik cak, i když to není úplně snadné, je ho totiž hodně. Ale určitě zkuste, je to moc dobrý moučník. ;-)

magdalenka magdalenka

26. 3. 2021 08:57

ducklet: nehrabe...pozrela som si video - puding sa prepadol počas pečenia na dno...:-8

ducklet ducklet

25. 3. 2021 23:16

Ještě jsem nezvyzkoušela, budu experimentovat o víkendu, ale jednu věci mi hlava nebere.... Postup je, že světelé těsto dolů, na to nalít tmavý puding a pak zakysanku, ale když čumím na obrázek, tak je tmavý puding dole, světelé těsto uprostřed a zakysanka na svém místě :-) Hrabe mi? ;-)

Helča Rampasová

19. 12. 2017 12:22

Alena Zmeškalová: Přesně. Na poprvé se mi buchta povedla suprově. Další pokusy byly nezdařené, těsto se mi v troubě slilo na jednu stranu a puding na druhou :( další pokus se puding objevil ve finále jen na některých místech buchty. A to byla chuťově tak výborná a rychlá :-(

Jana

17. 9. 2017 19:49

je to vynikající moučník....strašně rychle vždy zmizí :yes: <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 8. 2017 12:25

wendy888: díky, u nás taky dlouho nevydrží :-D

wendy888 wendy888

29. 8. 2017 11:35

:-K

wendy888 wendy888

29. 8. 2017 11:35

dělala jsem vše podle návodu a buchta byla výborná vydržela sotva den :-Q moc děkuju za recept...:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 5. 2017 10:18

Katka: Já jsem nepřidávala, ale je to na každém, jestli si trochu dá :-)

Katka

6. 5. 2017 08:03

Zeptam se: do pudingu se nepridava cukr?Jen uvarit s mlekem?Dekuji

Petra

3. 5. 2017 21:11

Marie: Dělá se to přesně takto,nikdy mi to nepřeteklo.Možná to chce dát na větší plech aby nebyla taková vrstva.Dávám potom na vychladlý -zakysanku,broskve ale super jsou i čerstvé jahody a navrch šlehačku, je luxusní:-)

Mirka

16. 4. 2017 00:31

ahoj přátelé receptu péřové buchty- kterou jsem vzhledem k tomu že jsem sama pekla v dortové formě z polovič. dávky kterou jsem ještě malinko ořezala a buchtu jsem pozvedla do vyššího levelu .bych byla konkrétnější ubrala jsem na mouce a dopnila jsem částečně vanil. pudink. a bramborovým škrobem oleje jsem také ubrala doplnila mlákem a kapkou rumu vejce jsem vyšlehala v páře a na pudink jsem ještě nakrájela banán a závěrem po upečení jsem do kysanky přidala pomeranč. džem ve kterém jsou kousky kandované kůru samozřejmě jsem nejdříve propojila,Třešničkou na dortu je amaretová posypka., už se moc těším až tu mňamku nakrojím -jenže je zatím horká

Alena Zmeškalová

26. 3. 2017 12:59

lenka: Přesně,těsta bylo málo,nešlo nalít na plech a ve finále mne horký pudink propadl těstem a navíc není vůbec ten piškot,tak vysoký,jak na obrázku.Podotýkám,že jsem vše dělala podle receptu.

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: peřová buchta péřová buchta s pudinkem péřová buchta recept dobrá buchta na víkend buchta ze zakysanky recept péřová buchta buchta za studena buchta recept na perovou buchtu rychlá dobrá buchta na plech top recepty péřová buchta studená buchta buchta šup šup s pudinkem za studena buchta na sobotu dobrá buchta rychlá buchta ze zakysanky buchta ze zakysané smetany buchta bez mléka buchta recept péřovábuchta

Suroviny: olej, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr skořice

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp