

Péřová buchta
Suroviny 1 větší plech
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- puding:
- 1 litr mléka
- 2 vanilkové pudinky (nebo jiná příchuť)
- 2 zakysané smetany
- skořicový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny (1. - 5.) utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech.
Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Troubu rozpálíme na 250°C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200°C. Pečeme 15 minut. Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (já sypu lehce jen skořicí).
Poznámka od kuchařky
Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové, kterou dnes vložila na FB.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Péřová buchta
-
Alena Zmeškalová: Přesně. Na poprvé se mi buchta povedla suprově. Další pokusy byly nezdařené, těsto se mi v troubě slilo na jednu stranu a puding na druhou :( další pokus se puding objevil ve finále jen na některých místech buchty. A to byla chuťově tak výborná a rychlá
-
je to vynikající moučník....strašně rychle vždy zmizí
-
wendy888: díky, u nás taky dlouho nevydrží
-
-
dělala jsem vše podle návodu a buchta byla výborná vydržela sotva den
moc děkuju za recept...
-
Katka: Já jsem nepřidávala, ale je to na každém, jestli si trochu dá
-
Zeptam se: do pudingu se nepridava cukr?Jen uvarit s mlekem?Dekuji
-
Marie: Dělá se to přesně takto,nikdy mi to nepřeteklo.Možná to chce dát na větší plech aby nebyla taková vrstva.Dávám potom na vychladlý -zakysanku,broskve ale super jsou i čerstvé jahody a navrch šlehačku, je luxusní
-
ahoj přátelé receptu péřové buchty- kterou jsem vzhledem k tomu že jsem sama pekla v dortové formě z polovič. dávky kterou jsem ještě malinko ořezala a buchtu jsem pozvedla do vyššího levelu .bych byla konkrétnější ubrala jsem na mouce a dopnila jsem částečně vanil. pudink. a bramborovým škrobem oleje jsem také ubrala doplnila mlákem a kapkou rumu vejce jsem vyšlehala v páře a na pudink jsem ještě nakrájela banán a závěrem po upečení jsem do kysanky přidala pomeranč. džem ve kterém jsou kousky kandované kůru samozřejmě jsem nejdříve propojila,Třešničkou na dortu je amaretová posypka., už se moc těším až tu mňamku nakrojím -jenže je zatím horká
-
lenka: Přesně,těsta bylo málo,nešlo nalít na plech a ve finále mne horký pudink propadl těstem a navíc není vůbec ten piškot,tak vysoký,jak na obrázku.Podotýkám,že jsem vše dělala podle receptu.
-
Jana: tak super, snad bude chutnat
-
Tak a je upečeno.Až vyvhladne tak se do ní pustíme
jenom jsem dala místo skořicovýho cukru ( nemusíme skoř.cukr) nastrouhanou čokoládu.
-
Zdeňka:
-
Buchta se peče přesně jak je napsáno. Peču jí léta , recept dával v rádiu p. Novotný. Je výborná .
-
Keilin: ale ano, je! Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.