

Minutková krůtí játra
Suroviny 3 porce
- 500 g krůtích jater
- 8 g obyčejného špeku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky Indonesia
- 1 lžíce sojové omáčky Japanese Style
- trochu soli
- mletý pepře
- zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
Postup přípravy receptu
Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme (u drůbežích sůl nevadí).
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji do větší pánve na rozehřátý olej osmažit dozlatova. Přidáme plátky okořeněných jater a prudce, cca 3 minuty orestujeme. Poté játra otočíme, přidáme obě sojové omáčky, přiklopíme poklicí a 5 minut dodusíme.
Hotové přelijeme vydušenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, nebo jen s pečivem.
Poznámka od kuchařky
K takto připravené rychlé dobrotě jsem osmažila uvařené brambory a podávala jsem s"Dýní s hruškou na víně"http://www.toprecepty.cz/recept/29641-dyne-s-hrusk....Byla to moc príma kombinace:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Minutková krůtí játra
-
Lenka:Děkuji za vyzkoušení a komentář
Jsem ráda,že chutnalo
-
výborné, udělala jsem k nim zeleninový kuskus a byla to mňamka
-
Náramnost náramná
- ukládám
-
Ája:Áji,té slaniny může být samozřemě větší množství,ale pak raději ten vyškvařený tuk z části slij bokem,ať v tom játýrka neplavou
Já jsem dala těch 8g jen na zavonění
Díky za zájem
-
Anna Kocikova:Chtěla bych se jen zeptat, jestli té slaniny je potřeba jen 8g. Zdá se mně to málo.
-
Prý to opravdu byla dobrota
Díky všem -
-
hned bych si dala
-
Aničko játra já mám moc ráda
a ty tvoje bych s chutí zbaštila
-
se omlouvám za to mlasknutí,ale neudržela jsem se
vypadá to totiž na rychlou likvidaci nekulturním sežráním
mňam
-
Ani, to musí být náramná dobrůtka
-
Aninko, moc pěkná jatýrka a ty krůtí jsou obvzlášť dobrý a pak mi moc chutnají husí, či kachní. Máš 8.bod
-
Dana61:
Danuš,já to také nesmím,ale když vidím,jak to chutná strávníkům,tak mám hroznou radost
Vašíku,ty sojovky z Lidlu jsou velice dobré a s těmi játry je to takové fajnovějšíDělávám i ty kuřecí,nebo kachní,ale teď měli v Albertu tyto krůtí,po kterých vždycky rychlostí blesku sáhnu
Dají se krásně naporcovat,nemusí se dlouho propékat a i na tom talíři to líp vypadá
Všem Vám moc děkuji -
Taky si myslím, že to byla dobrota já bych si teda moc pochutnala
+6
-
Aničko játra dělám velmi často. Sice jen kuřecí a někdy kachní ale swójovku jsem ještě nepoužil. Když to hodnotím JE TO DOBRÉ. Za recept + bodík 4