Výborné těsto. Parádně vyšlo, je vláčné, nelepí se a i po upečení zůstává dlouho měkké. Není potřeba ani pekárny, ani moderní trouby, vykynulo postaru a upekl jsem všechny pizzy v obyčejné remosce. Výsledkem je opravdu milimetrová pizza, která se netrhá a drží pohromadě.
spagetka: Čekal jsem podobnou reakci. Nemyslel jsem to naprosto vážně, jasně, že je to moje chyba. Trvám ale na tom, že stavba věty "tuk - třeba Hera, na vymazání formy a polohr. mouka na vysypání" není ani správně, ani šťastně umístěná.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.
Nemůžu hodnotit původní recept. Kvůli gramatické indispozici autorky jsem tam vrazil celou Heru. Já vím, může se to stát jen chlapovi. Musel jsem alterovat, ale s výsledkem jsem spokojen. Dost mě překvapuje, že se to stalo jenom mně.
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.
Nevzpomínám si, kdy jsem měl naposledy jídlo s takovým množstvím zeleniny, které mi tak chutnalo... Přesto jsem si dovolil vypustit rajčata, místo toho jsem ve výpeku zesklovatět cibuli, se kterou jsem potom udělal ten dip. Přirozeně už jsem nepřidával olivový olej... Podstatné je, že jsem udělal dojem na budoucího tchána
Udělal jsem něco úplně jiného, ale děkuji za inspiraci Žampionům nefandíme, tak jsem tam hodil trošku nakládané zeleniny a místo čerstvé cibule opět nakládanou. Díky tomu se to oběšlo bez špetky koření a výsledek je zdravý, přitom jako zdravý vůbec nechutná!
Já to tam navalil všechno najednou, neměl jsem totiž dost oleje, tak jsem se spolehl na to, že něco pustí kolečka klobásky a případně to domastí. Zatím je to tam dvacet minut a vypadá to SKVOSTNĚ!
Mě babičky umřely moc brzo, abych od nich něco ochutnal ale tohle je prostě skvělý nápad a byla by škoda, aby to mladíci jako já nevyzkoušeli. Jdu do toho, mohla by to být nová univerzální příloha.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.