Krůtí frikasé

vybusna Kuchařka: vybusna

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

120 g slaniny
400 g krůtích prsou
1 cibule
200 g žampionů
vývar
70 g másla
4 lžíce strouhanky
petrželová nať (nasekaná)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu.

  2. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo.

  3. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme trošku zpěnit a na cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, necháme prohřát.

  4. K žampionům položíme maso, znovu trošku prohřejeme a zalijeme vývarem tak, aby byla směs zakrytá.

  5. Přikryté dusíme cca 45 minut, dokud není maso měkké.

  6. Mezitím rozpustíme v kastrůlku máslo, které zahustíme strouhankou.

  7. Po udušení masa, do šťávy vsypeme petrželovou nať a máslovo-strouhankovou směs. Ta nám šťávu krásně zahustí. Má tendenci velmi zhoustnout, když se tak stane, tak dolejte buď vývar nebo vodu. Maso nesolím, uzená slanina a vývar obsahuje dostatek soli, ale pokud Vám nestačí, přidejte si.

Poznámka

tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4009

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí frikasé

  • Jarousek Jarousek

    Udělal jsem něco úplně jiného, ale děkuji za inspiraci :-) Žampionům nefandíme, tak jsem tam hodil trošku nakládané zeleniny a místo čerstvé cibule opět nakládanou. Díky tomu se to oběšlo bez špetky koření a výsledek je zdravý, přitom jako zdravý vůbec nechutná! :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Betina Betina

    Baruš supr fotká.:yes::-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    bara vdaka a po zasluhe som dala tvoje foto ako hlavne.

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Posilam bodik a dovoluji si pridat fotku nasi vcerejsi vecere. Slaninu jsem rozskvarila "na sucho" bez pridani oleje a mnozstvi masla jsem snizila na polovinu. Chutove velice zajimavy recept. Dokonce i ten co se mnou bydli a neni milovnikem zampionu, jidlo snedl jen se v taliri zaprasilo.:yes:2:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vybusna,říkáš-jednou zkusíš a pak už musíš?:-)):-D Tož,já to tedy prubnu v nejbližší době,no....:-)):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí frikasé recepty na krutu nakladane kruti maso vepřové frikasé krůtí maso na gril recept na krutu drubezi frikase krůta na grilu fricasé krutí maso na grilu frikasse nakládané maso na gril krutí frekase recept kruta kruta recepty frikaze kruta recept nakládaná krůta krutí maso v parním hrnci frrkase

Zapomněl/a jsem heslo