

Těsto na pizzu II.
Suroviny
- 250 g vody
- 35 g olivového oleje (asi 7 lžic)
- 10 g soli( asi 2 lžičky)
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup přípravy receptu
Těsto je vynikající, vláčné, krásně se válí. Vyválíme, dáme na vymazaný plech a ozdobíme dle svých chutí.
Poznámka od kuchařky
Těsto mám z http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
dělám jen tento recept je nejlepší
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těsto na pizzu II.
-
zkusi to dnes
-
Paní nebo slečno Tereza (neregistrovaný/á)
Každá trouba peče jinak, já mám plynovou a nedokážu vám říct na kolik stupňů, pač mi to neukazuje.upečení hlídám.
Jestli vám to pomůže, tak to je tento recept v odkazu:
Hezký večer http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469 -
kudlova3:Tak mi prosím řekněte na kolik péct a jak dlouho
-
Jarousek:
gratulejšn
-
Výborné těsto. Parádně vyšlo, je vláčné, nelepí se a i po upečení zůstává dlouho měkké. Není potřeba ani pekárny, ani moderní trouby, vykynulo postaru a upekl jsem všechny pizzy v obyčejné remosce. Výsledkem je opravdu milimetrová pizza, která se netrhá a drží pohromadě.
-
cathleen: No po těch patnácti minutách byla pořád úplně bílá - tedy ty okraje.. Ještě mě napadlo, že sem tam možná dala moc rajčat a pustily moc vody. S listovým těstem se mi to nestává, ale tady to asi vadí..možná.
-
ambrozinka: nevím, jak vysoké máš těsto a na něm náplň. Správná pizza má být tenounká a náplně tak akorát, aby nebyla suchá (nesmí být ani mokrá).
35 minut na 200°C je moc, určitě. Jak to poznáš, že (podle tebe) není hotová? Musí být měkounká, ona trochu ztuhne přitom, jak pak chládne....když je vypečená, po zchládnutí ztvrdne. Zkus ji upéct dva menší kousky, jeden po druhém a každý jinou, kratší dobu - sama uvidíš, jak se liší.
Na tuhle teplotu bych ji (odhadem) pekla max.15-20 min, i těch 20 si myslím, že je ažaž. -
cathleen: Peču ji tak 35 minut na 200
Ale dřív hotová nebyla, když jsem do ní píchala.. Mám ji teda píct kratší dobu na víc stupňů? Na kolik, jak dlouho a v jaké troubě ji pečete Vy? Děkuji.
-
ambrozinka: Jak dlouho ji pečeš? Mně to připadá, že ji hodně vypečeš a tím ztvrdne. Pizza by se měla péct pár minut.
-
Tak nevím, asi mám levý ruce.. ale tohle těsto, ikdyž dodržuji přesně recept na gramy.. mám po uečení tvrdé jako brok a musím počkat tak hodinu, dvě, než změkne.. Peču většinou kolem 200 stupňů, ale nepomáhá ani péct na víc, či na míň, ani když sem zkusila přidat víc oleje, tak to nepomohlo.. Dělá mi to v plynové, normální i horkovzdušné troubě. Těsto dělám v pekárně, kde normálně hezky vykyne. Když pizzu vytáhnu je krásná, světle hnědá... ale tvrdá. Nevíte, čím to může být?
-
S tímto těstem mám výborné zkušenosti .Je výborné , nelepí se , nakyne . Opravdu můžu jedině doporučit
-
Dobré těsto,nelepí a hlavně nakyne tak akorat
-
NA PIZZE JE OKURKA NO TAK TO ZASNU ALE JINAK SUPER
-
Co znamená 028 ?
-
Kvetka, skúšala si vyhľadávač?
http://www.toprecepty.cz/recept/1958-testo-na-pizz...