Komentáře uživatele mag-da-lena
mag-da-lena
10. 1. 2018 11:27
Recept:
Cibule pečená se žampiony
Přesně recept podle mého gusta. Děkuji, vyzkouším.
mag-da-lena
10. 12. 2017 12:09
Recept:
Šlehačkové koláčky
Dělám je už asi podvacáté a dnes se s nimi hodlám vytáhnout před "paní kuchařkou" - nejlepší kuchařkou, co znám. Jsou fantastické, výborně se pracuje s těstem, jen se za nimi vždy zapráší. Moc děkuji za dokonalý recept.
mag-da-lena
19. 9. 2017 09:06
Recept:
Kachna bez práce
Libor: Prozradíte, jak maso bezpečně zavařit? Ze zavařovaní masa mám totiž hrůzu, kamarádka se otrávila botulotoxinem. Děkuji.
mag-da-lena
19. 7. 2017 07:18
Recept:
Bramborový guláš na špeku s houbami
Vypadá to nádherně, jenže kde vzít ty houby? Tady je sucho jak n Sahaře, v lesích ani prašivka.
mag-da-lena
11. 4. 2017 18:40
Recept:
Mandarinkové řezy s kefírem
casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.
mag-da-lena
10. 4. 2017 16:44
Recept:
Mandarinkové řezy s kefírem
Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.
mag-da-lena
6. 10. 2016 10:07
Recept:
Dršťková polévka z jižní Moravy
Super polopaticky popsaný postup! Až jednou překonám nechuť k čerstvým dršťkám, tento recept mám přichystaný v "Oblíbených".

mag-da-lena
1. 10. 2016 07:39
Recept:
Pečené plněné zelné listy
V Polsku jsou to golabki. Moc dobré, v restauraci jsem je jedla místo rajské s houbovou omáčkou a bylo to vynikající. Ještě dodám, že hlávka zelí se celá - tedy bez košťálu, vloží do velkého hrnce s vodou a listy se pomalu ovařují, já je postupně odebírám a pak teprve plníme směsí rýže s masem.
mag-da-lena
29. 8. 2016 18:21
Recept:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Dnes jsem našla nachlup stejný recept v nejčerstvějším čísle magazínu Albertu. I se stejnými připomínkami a poznámkami např. k času. Právě ho dělám, snad se povede.
mag-da-lena
4. 6. 2016 08:02
Recept:
Výborný domácí pribiňák
Nemůže se krystal nahradit moučkovým cukrem? Musí být krystalky v té šlehačce cítit.
mag-da-lena
29. 4. 2016 08:57
Recept:
Frgálová buchta
Až mi teda zaskočilo z toho názvu....Lidi, kam na to chodíte? Víte, co jsou frgály?
Přečtěte si Zobrazit více