Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele mag-da-lena

Přesně recept podle mého gusta. Děkuji, vyzkouším.

Dělám je už asi podvacáté a dnes se s nimi hodlám vytáhnout před "paní kuchařkou" - nejlepší kuchařkou, co znám. Jsou fantastické, výborně se pracuje s těstem, jen se za nimi vždy zapráší. Moc děkuji za dokonalý recept.

Libor: Prozradíte, jak maso bezpečně zavařit? Ze zavařovaní masa mám totiž hrůzu, kamarádka se otrávila botulotoxinem. Děkuji.

Vypadá to nádherně, jenže kde vzít ty houby? Tady je sucho jak n Sahaře, v lesích ani prašivka.

casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.

Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.

Super polopaticky popsaný postup! Až jednou překonám nechuť k čerstvým dršťkám, tento recept mám přichystaný v "Oblíbených". :yes:

V Polsku jsou to golabki. Moc dobré, v restauraci jsem je jedla místo rajské s houbovou omáčkou a bylo to vynikající. Ještě dodám, že hlávka zelí se celá - tedy bez košťálu, vloží do velkého hrnce s vodou a listy se pomalu ovařují, já je postupně odebírám a pak teprve plníme směsí rýže s masem.

Dnes jsem našla nachlup stejný recept v nejčerstvějším čísle magazínu Albertu. I se stejnými připomínkami a poznámkami např. k času. Právě ho dělám, snad se povede.

Nemůže se krystal nahradit moučkovým cukrem? Musí být krystalky v té šlehačce cítit.

Až mi teda zaskočilo z toho názvu....Lidi, kam na to chodíte? Víte, co jsou frgály?