Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Pečené plněné zelné listy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 3. 2011 01:31

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 659 kJ / 1 113 kcal
Bílkoviny114,17 g
Tuky18,59 g
Vláknina11,11 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 373 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy118,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na sarmu si robi narok cely Balkan a stredomorie .Podla vsetkeho jej povod je z Turecka kde slovo “sarmak” je zabalovanie. Prisla mi pod ruku flasa na kyslo nalozenych kapustovych listov, takze vyrobim turecku verziu” Lahana sarma”. Lenze moji pomocnici sa na mna vykaslali tak som nerobil male rolky ako sa ma, ale nasu rychlejsiu pecenu verziu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anežka Osvaldová

21. 11. 2016 17:30

U nas sa robí plnený kapustový (po česku zelný) list, tak ako tu v recepte, ale sa dá piect do pekáča s kyslou, ochutenou kapustou. Tiež je to paráda!!!

ywetuška

19. 11. 2016 18:58

Božské jídlo-v Polsku asi na prvním místě=golabki,ovšem podávají se s vařenými bramborami a jsou fakt moc dobré.:yes:

zizala zizala (moderátorka)

10. 10. 2016 08:32

Hrabje.bas: :-p To je Váš problém, že nerad čtete, recept je :yes:

Hrabje.bas

10. 10. 2016 08:24

Než člověk dočte do konce, tak ho to přestane bavit.

tejaja tejaja (moderátorka)

1. 10. 2016 19:46

mag-da-lena: U nás na východe sú to golubky. to z tej poľštiny.;-)

Jana Pá

1. 10. 2016 10:53

Bodík jsem dala před x lety, ale dnes se tak dívám na recept a jdu na zkoušení, já jsem to jedla před 6 lety u p. sousedky, to bylo :yes:, ráda vyzkouším znovu a beru také níže uvedený komentář :-!

mag-da-lena

1. 10. 2016 09:39

V Polsku jsou to golabki. Moc dobré, v restauraci jsem je jedla místo rajské s houbovou omáčkou a bylo to vynikající. Ještě dodám, že hlávka zelí se celá - tedy bez košťálu, vloží do velkého hrnce s vodou a listy se pomalu ovařují, já je postupně odebírám a pak teprve plníme směsí rýže s masem.

Lída Romančáková

4. 12. 2015 20:53

Rodiče se narodily v Banátu-Svatá Helena a sármu maminka také vařila ,nakládali jsme celé hlávky do sudu se zelím,bylo to výborné,dnes ji vaříme -ochucené mleté maso +vařené kroupy,kyselé zelí,maminka také používala kroupy:-)

Katerina

1. 12. 2015 09:58

moc slozite ja tam davam misto klobasy skvarky a vypeceny bucek a kopr nedavala ani babicka ani maminka;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 3. 2011 16:43

:-p+14:yes:Vypadají moc krásně:-K

majda 2

8. 3. 2011 16:42

Krásně vypadající recept!:yes:

janatka janatka

8. 3. 2011 14:25

Také je dělám s kapustovými listy a bez rýže s rajskou omáčkou.Je to mňamka.;-)

Bibinka Bibinka

8. 3. 2011 14:24

Nonya, zelné listy taky dělávám, i když s jiným kořením a máme je rádi. Naučil mě je už hodně dávno sestřenice manžel, je Rumun. Dávám ti zaslouženě 11.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2011 13:53

:yes::yes:

spagetka spagetka

8. 3. 2011 12:30

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plněné zelné listy plněný zelný list recepty plněné zelné listy sekaná v zelném listu sekana v zelnem liste plněný zelný list recept recept plněné zelné listy zelné listy golubci plněné zelné listy sarma golubci recept recept na plněný zelný list plněný zelný list zapečený plněný kapustový list zelné listy plněné mletým masem plněné zelné listy rýží plněné zelné rolky plněny kapustny list plněné kapustové listy turecká sarma recept

Suroviny: maso hovězí mleté, rýže, petrželka zelená, kopr, česnek, cibule, protlak rajský, paprika čerstvá červená, sůl, vývar, klobása uzená, chilli paprika čerstvá, olej olivový, listy zelné, ořech muškátový, římský kmín mletý, pepř

TopRecepty.cz

Pečené plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxQl