

Frgálová buchta
Suroviny
- 2 VEJCE
- 1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
- 1 HRNÍČEK MLÉKA
- 1/2 HRNÍČEK OLEJE
- 2 HRNÍČKY HLADKÉ MOUKY
- 1 PRÁŠEK DO PEČIVA
- POVIDLA
- MAKOVÁ NÁPLŇ
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 2 BALÍČKY TVAROHU
- 1 HRNÍČEK MLÉKA
- 1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
- 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO CUKRU
- 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO PUDINKU
- VŠECHNY SUROVINY PROMÍCHÁME
- NÁPLŇ BY MĚLA BÝT ŘIDŠÍ
Postup přípravy receptu
Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto.
Dvě třetiny těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tvarohovou náplní, lžičkou poklademe povidly a makovou nebo jinou náplní a přelijeme zbytkem těsta tak, aby místy náplň byla vidět.
V předehřáté troubě upečeme 180-200°C asi 30 min. Hotovou buchtu lehce pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Frgálová buchta
-
Super recept
těsto jsem dala na plech celé, na něj z tvarohu mřížku do ok lžičkou povidla a posypala drobenkou doplněnou strouhaným perníkem, prostě paráda hned hotová
-
mag-da-lena: ale autorka nazvala recept buchtou nikoli jako koláč, do buchty dala to, co se běžně na frgále používá
-
Až mi teda zaskočilo z toho názvu....Lidi, kam na to chodíte? Víte, co jsou frgály?
-
Je to super recept
-
Ringo: Souhlasím, frgál je něco úúúúúplně jiného
-
Tohle není těsto na frgály.ringousekvcentrum.cz
-
Skvelý koláčik.
-
Měla jsem problém, že se mi buchta párkrát srazila. Je dobré tvaroh i povidla tolik neředit a nechat místa volné,aby měla buchta kam naskočit.
-
magdalenka: že to těsto je lité na plech, tak jsem ani nechtěla domyslet, jak by to dopadlo, kdybych ty náplně po těstě roztírala
-
ivulinka: tvoje fotky sú ozdobou každého receptu, máš to krásne. Ja som toto už robila tiež, ale nenapadlo ma náplne striekať zo sáčku, takže ani výsledný efekt nebol ako u teba.
Recept je fajn. -
Naprosto dokonalá, snad vůbec nejlepší buchta jakou jsem kdy jedla, chuťově velmi blízká Prošívané dece, která se u nás těší také velké oblibě. Cukru jsem dala méně a do tvarohové a makové náplně přidala nastrouhanou kůru a tyto dvě náplně na těsto nastříkala, povidla jsem dávkovala lžičkou.
Velká pochvala, bod a dva obrázky, k tomu ještě velké díky -
dělám často s různými náplněmi a drobenkou
-
Děkuji za recept, všem buchta chutnala
-
Připrava těsta, upečení i úklid zabral cca hodinku a tak to má být
po plechu se jen zaprášilo, díky za recept
-
Připrava těsta, upečení i úklid zabral cca hodinku a tak to má být
po plechu se jen zaprášilo, díky za recept