Mandarinkové řezy s kefírem

Bahula Kuchařka:

Doba přípravy: 40minut+pečení PT0H40M Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 76 názorů

589

Suroviny

Těsto:
125 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
5 ČL kakaa
2 ČL rumu
plech 30x40
Náplň:
600 g mandarinkoveho kompotu
100 g moučkového cukru
500 ml kefíru
10 plátků želatiny
200 ml šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 89 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce.

  2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme.

  3. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.

  5. Na náplň si připravíme mandarinky, které scedíme a šťávu uchováme.

  6. Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy.

  7. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a poté svaříme v malém kastrůlku.

  8. Rozpuštěnou horkou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Šlehačku ušleháme do tuha a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému.

  9. Krémem potřeme upečený plát a minimálně na čtyři hodiny dáme do chladu ztuhnout.

  10. Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 931 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mandarinkové řezy s kefírem

  • mag-da-lena mag-da-lena

    casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.

    Odpovědět

  • luciehutt luciehutt

    Tak to my můžem <3. Včera jsem dělala, fakt dobrota. Do těsta jsem přidala pár lžic oleje, přišlo mi tužší těsto.. Jinak vše super, poprvé jsem pracovala se želatinou a mile mě překvapila :-). Díky za tento recept a přidávám fotečku.

    Odpovědět

  • casino casino

    mag-da-lena:
    10 plátků želatiny na skoro litr tekutin mi nepřijde až tak moc:-)
    No, pokud jste něco nezvojtila... ;-) nebylo by jednodušší ubrat želatiny?:-)

    Odpovědět

  • mag-da-lena mag-da-lena

    Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.

    Odpovědět

  • mag-da-le-na mag-da-le-na(neregistrovaná)

    Prosím pilné! chystám se upéct tento dezert/zákusek v sobotu na oslavu, ale nikde jsem nenašla v obchodě KEFÍR. Vždy jen kefírové mléko nebo acidofilní mléko. Co tedy použít? Děkuji moc za odpověď.

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    :-K krásná fotečka

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • Stanicka90 Stanicka90

    Řezy jsou moc dobré, ale na můj vkus trochu sušší ten spodek. Příště si udělám více krému. Díky za další super recept:)

    Odpovědět

  • aksvo aksvo

    :yes: jsou výborný, bála jsem se ztuhnutí ale super, to si boda zasouží

    Odpovědět

  • Mrnous Mrnous(neregistrovaný)

    Bahula: Mohla bych se zeptat jaký kefír jste tam použila?

    Odpovědět

  • Pecuna Pecuna

    Teda recept vypadá celkem jednoduše a ty řezy - radost pohledět!! V týdnu je určitě vyzkouším!:-p :-D
    Jen by mě zajímalo, jak jste to udělala, že ten krém máte tak krásně rovně nanesenej?? :yes:

    Odpovědět

  • Jana.Ma Jana.Ma

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Ďábelsky dobře ty řezy vypadají, proto uděluji 66. bod ;-):-K:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Bohumin::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bohumin Bohumin

    Wau,to je něco nádherného. V něděli zkusím upéct,tak snad budou alespoň z poloviny tak povedené. Jen nikde nemůžu sehnat ty plátky želatiny :-( myslíte že pomůže želatinový ztužovač nebo něco jiného?

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo