Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Marika78

A ještě mě napadlo, pro ty, co se jim nedařilo. Při tom šlehání je sice důležité, aby pěna zbělala, ale musí také barat objem, i když to jsou jen žloutky s cukrem. Já toho mám po pěti minutách jednou tolik a je to také hustší.

Tak, povedlo se. Až na tu polevu, na kterou jsem si vzala inspiraci z odkazu, a fakt nedoporučuju dávat kyselinu cintronovou. :no: Taky nedoporučuji ten punč v podobě alkoholu v lahvi, nebylo to dobré, ale podařilo se mi to spravit rumem. Takže ta tresť bude určitě nejlepší. Jinak dobrota, ujedli jsme se málem k cukrovce :-)) Děkuji moc za inspiraci a až někdy udělám korpus podle Vašeho rozpisu, dám vědět, jak jsem dopadla. Dávám bod. :yes::-K

Paní Cathleen, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste někdy místo rumu zkusila dát Punč. Mám tu jednu lahvinku,ale nevím, jeslti to zkoušet, jestli to tím nezkazím. Děkuji

Cathleen, já se právě divím, že se vůbec daří. Na tolik vajec jen po stovce cukru i mouky. Já teď musím jet na jistotu, takže budu péct podle toho svého, ale až nebudu mít co dělat, zkusím ten Váš, prostě to musím vidět, že je to možné, aby to vyšlo. I to šlhání celých vajec s cukrem - to taky zírám. Až to někdy zkusím, dám vědt, jak jsem dopadla. ;-)

Cathleen, nevím, jak je možné, že se Vám recept daří, ale tohle rozhodně není dobrý rozpis na dobrý piškot. Zkuste tento a hlavně, zkuste ho Vy, co se Vám tento nepodařil. Zaručuju, že se Vám povede. ;-) (na 1 vejce je 50 g mouky i 50 g cukru)
6 vajec
6 lžic vařící vody (já dávám velké lžíce, jsou větší než staré hliníkové)
300 g cukru moučka
300 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva (na špičku nože)

Smíchejte žloutky s vodou a cukrem a šlehačem vyšlehejte do pěny, musí být bílá. Pak opatrně vmíchejte sníh z bílku a nakonec ještě jemněji mouku smíchanou s práškem do pečiva. Musí to být velmi jemné míchání, mouku přidávám po lžicích a těsto spíše obracím. A pak klasika na vymazaný vysypaný plech, péct na 120 - 150 C asi 20 minut. Záleží na troubě. Na plechu by to mělo být hotové rychle, v dortové formě, kdy je těsto vysoké, i 40 minut. Na povchru je pak taková tvrdší jakoby kůrka, která se ale snadno odlupuje, tu dávám pryč.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jak se dařílo.

Já děkuji Cathleen za inspiraci na punčáky, moje nejoblíbenější zákusky. :-K

Naposledy jste si prohlédli