Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté zelňáky se škvarky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

27. 3. 2011 20:25

Suroviny

Porce: 20-25 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 027 kJ / 2 396 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky63,45 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy378,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tak je dělávala moje babička a nám chutnají kynuté víc, než obyčejné, jsou křehoučké a měkoučké. Druhý den jsou ještě lepší-pokud nám teda nějaké zbydou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petaja Petaja

30. 9. 2022 07:36

Nedávno jsem upekla, měly velký úspěch hlavně u pánského osazenstva. Těsto jsem uvrhla :) do domácí pekárny, jen jsem musela poupravit množství. Škvarků jsem dala 250 gr, polovinu jsem posekala v sekáčku, jinak jsem měla malé kostičky. Sádlo už jsem nedávala. Mléka jen 200 ml a mouky jsem musela přidat, takže 600 gr. jí bylo celkem.
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept :-K, díky za něj :-8.

casino casino

18. 3. 2021 08:47

Catja:
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více) ;-)

Catja

18. 3. 2021 06:17

Ráda bych dnes vyzkoušela. Vypadají fantasticky <3. Mohu použít kysané zelí, nebo mám raději koupit kyselé? Moc děkuji :-K.

Bibinka Bibinka

11. 3. 2019 10:55

janatka: děkuji Janatko a jsem ráda, že chutnaly:yes::-K
¨

janatka janatka

10. 3. 2019 19:54

Dnes vyzkoušeno, vynikající!!!!:-D:yes:

Bibinka Bibinka

29. 4. 2013 11:44

Didi:Didi, jsem ráda, že zelňáky chutnaly a tím vajíčkem jsi nic nezkazila, ale opravdu nemusí být;-)Díky, že jsi je vyzkoušela:yes:

Didi

29. 4. 2013 11:14

Jsou výborné,nadýchané a druhý den ještě lepší,ale příště dám ještě víc zelí :-)A přidala jsem 1 vajíčko,jelikož v jiných receptech stejného tipu bylo,tak jsem si nebyla jistá zda by nechybělo :-)).:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 3. 2011 18:59

Andulo, omlouvám se, chybička se opravdu vloudila, ještě že jsi to vyřešila a vlastně si to udělala správně. Já jsem přemýšlela o poloviční dávce a tak mi to asi zůstalo v hlavě a já napsala těch 250:-(;-)

Andula

29. 3. 2011 18:11

Bibi, ted jsem se dala do tech zelnaku...bohuzel na 250ml mleka a sklenize kys,zeli je 150g hl.mouky tuze malo ;-( Nevloudila se chybicka? Pridavala jsem postupne mouku a odhaduji ze jsem ji tam dala tak nejmin 500g.

eva hubova eva hubova

28. 3. 2011 22:47

Jen se zakousnout:-p:-p:yes:+17

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2011 11:55

spagetka: u mne dietu?:-O:-D:-D Ale budu muset, po inzulínu 22 cukrovky:-(, je hodně. Ale pak to jde dolů, zatím je to ve fázi zkoušek, diabetoložka říkala, že je to ok a přidala několik jednotek. Uvidíme. Bibi, vyřídím!!:-D On tady dnes vlezl poté, co mu Pejli řekla o reakcích na Hornický guláš, byl totálně vytočený!!:-D Já vysmátá:-!:-!:-D:-D

spagetka spagetka

28. 3. 2011 11:37

Láďo - jednou za čas jo a pak nasadit silnou dietu :-D:-D;-)

Bibinka Bibinka

28. 3. 2011 11:30

Rotviggu(Láďo), děkuji za takovou poklonu, až se z toho červenám:-8, ale Janča by ti je udělat mohla, je tam jen 150 g mouky-to není zas tak moc a jednou za čas;-)zas takový problém nevidím. Taky záleží na tom, jak jí máš silnou žeano;-)

mysulka mysulka

28. 3. 2011 11:27

:-p mňam ,to je krása:yes::-K

rotvigg

28. 3. 2011 11:06

janičko, tvou kuchyni důvěrně znám;-),(od Jany R.)hned bych si dal, ale Jana mne dohnala k inzulínu, těma jejíma dobrůtkama, tak můžu jen tiše slintat:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama zelňáky z kynutého těsta domácí zelnáky škvarkové zelnaky zelňáky zelnáky z kyselého zelí kynuté těsto na zelnaky kynuté zelníky z kyselého zelí zelňáky z domácí pekárny zelňáky od babičky kynuté těsto se škvarkama zelnaky s kynuteho těsta těsto na zelňáky zelníky z kynutého těsta zelnaky v domaci pekarne zelňaky se se škvarkama recepty se škvarkama zelnaky z pekarny zelňaky recept

Suroviny: mouka hladká, droždí, sádlo, mléko, kmín celý, sůl, mák, sůl hrubá

TopRecepty.cz

Kynuté zelňáky se škvarky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l48