Kynuté zelňáky se škvarky
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.
Suroviny pro 1 dávka
20-25 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 63,45 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 378,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Moje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 5 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 6 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 7 hodinami
Maková náplň
mismi před 7 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 9 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 9 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
zelňáky z kynutého těsta,
domácí zelnáky,
škvarkové zelnaky,
zelňáky,
zelnáky z kyselého zelí,
kynuté těsto na zelnaky,
kynuté zelníky z kyselého zelí,
zelňáky z domácí pekárny,
zelňáky od babičky,
kynuté těsto se škvarkama,
zelnaky s kynuteho těsta,
těsto na zelňáky,
zelníky z kynutého těsta,
zelnaky v domaci pekarne,
zelňaky se se škvarkama,
recepty se škvarkama,
zelnaky z pekarny,
zelňaky recept
Suroviny:
mouka hladká,
zelí kysané,
škvarky,
droždí čerstvé,
sádlo,
mléko,
kmín celý,
sůl,
slanina anglická,
mák,
sůl hrubá
Komentáře (24)
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více)
¨