Pytlácké erteple

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Jiné maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 hodně veliké nebo 8 ks trochu menších ve slupce pečených a přepůlených brambor, nebo velké a silnější (asi 1-1,5 cm) dozlatova opečené plátky brambor)
400 g daňčí kýty
80 g cibule
120 g brusinek
100 g slaniny
1 dl červeného vína
sůl a pepř
citr. šťáva
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory upečeme podle možností a podle velikosti. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podlité vínem udusíme doměkka. Nakonec přidáme brusinky a citrónovou šťávu. Brambory naplníme masovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Zdroj: časopis Květy - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pytlácké erteple

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pytlacke brambory