Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 241 názorů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 136 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minut, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 035 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    JaninajaninaJanina: a já se vždycky podivuji komentářům podobným tomuhle vašemu... Sladké moučníky nepeču (to s kynutým je to jinak), tyhle řezy jsou jedny z mála, které se u nás pekly často - a nikdy se mi nestalo, že by se piškot nepovedl. Vždy jsem byla přesvědčená, že když už já, tak ho zvládne "levou zadní" úplně každý :-D

    Odpovědět

  • JaninajaninaJanina JaninajaninaJanina

    Já se musím těch, co jim to nevyšlo zastat. Protože já mám již dost odpečeno a tohle těsto není opravdu nic moc, škoda

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Kuchar_Biba: doufám, že poslední věta vašeho příspěvku má být nadsázka...
    Tyhle řezy už nepeču, zákusky jíme málokdy. Ale kdysi jsem je pekla celkem pravidelně - na vánoce, synovi k narozkám, voněly a chutnaly u nás minimálně 10-15x. A nepamatuji se, že by se někdy stalo, že by se jakkoliv nepovedly. Tak moc jsou snadné:-! (já totiž žádná cukrářka nejsem, kynuté pečení mi jde nesrovnatelně lépe. )

    srettka: díky :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kuchar_Biba: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to bude fakt rukama :-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Kuchar_Biba: to bude spíš rukama, než receptem. Tahle uživatelka je známa svým pekařským uměním a troufám si říct, že je to zdejší pekařský guru. A s ohledem na hodnocení a počet sdílení si jsem jistá, že recept bude v pohodě:-)

    Odpovědět

  • Kuchar_Biba Kuchar_Biba

    Orion1: máte pravdu, strávil jsem tím takového času a musím říct, že tohle je opravdu ten nejhorší recept na cokoliv, co jsem za svoji bohatou kariéru viděl a pekl. Budu se stydět to vyhodit i do popelnice, aby se toho někdo nelekl! :-//:-//:-//

    Odpovědět

  • Terniko Terniko

  • Lubalek Lubalek

    Ahoj, jsou fakt skvělé!!
    Akorát na pleši to moc nešlo, tak jsem raději pekl na plechach:-D Ale aspoň se pracuje s úsměvem ;-)

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Vždy peču na pečícím papíru. :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Ja tedy musim rict že těsto je katastrofa. Všude se to lepí, nevim jestli je to má chyba či co, ale platy jsem zatížila chci sundat závaží a on mi korpus zůstal na tom :-//

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Orion1: vymazat a vysypat.

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Můžu ještě vědět jestli plechy na korpus vymazavate a vysypete necim nebo jen pecici papir ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Orion1: plech klasika, cca 35x25 cm, upečené pláty piškotu jsou opravdu nízké - každý na jedno patro punčového řezu.

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Zdravím.
    Jak velký plech ma byt na ty platy ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    fatima: ano, jsou jednoduché, že už to snadnější být asi ani nemůže :-D
    Jsem moc ráda, že chutnaly!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy