Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 210 názorů

584
Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
A cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minu, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 777 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Andrea T.: ja delam piskot jedine, ze sleham cele vejce at uz se to tyce dortu, ci cehokoli jineho, staci pridat na 1 vejce 1 vzlici horke vody ;) krasne nabyde a neni potreba ani kyprici prasek...;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Temisek: pekla jsem na normálním, klasickém plechu do trouby. Vrstva těsta není nijak vysoká.

    Odpovědět

  • Temisek Temisek

    Dobrý den, našla jsem si tento recept a vypadá úchvatně! V nejbližší době se na něj chystám. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli ho děláte na velký plech, nebo do formy na dort? Budu ho dělat poprvé a nerada bych něco pokazila, tak se ptám i na velikost formy, k těmto ingrediencím. Mockrát děkuji za radu :-8 :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Muj dráhy muž miluje puncove řezy. Našla jsem si asi před dvěma hodina tento recept. Šla nakoupit potřebné suroviny a ted dodelavam. Těsto jsem vyslehala do naprosto úžasné pěny. Těsto je tak nadychane a chuťové výborné. Lehce , jako každý recept, když varim, jsem si vylepšila o par ingrediencí, ale za me je tento recept fantasticky. Za me za 1*. Děkuji:)))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Lukáš: dobře, vyřídím to autorce kuchařky.:-D
    Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?:-O Cukrářka opravdu nejsem, tím to nebude. Podívej se také na tu spoustu fotek u receptu s povedenými řezy, ještě větší množství pochvalných komentářů - kdy lidé tento recept s úspěchem zrealizovali a zkus zapřemýšlet, jestli by to bylo u ne-dobrého receptu;-)

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Tento recept není dobrý. Udělal jsem podle něj první plát na plech a vzešla mi placka. Ikdyž jsem to šlehal snad 10 minut. Nakonec jsem dělal jeden plát z 10ti vajec a 200g mouky. Aby toho bylo aspoň 10 porcí. Stálo to 40 vajec, ale chuť výborná :)

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    Andrea T.:
    Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    Tyto řezy peču už několikrát a vždy se povedli na výbornou.:yes:
    Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Já to pochopil..., a myslím že cathleen: taky:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Andrea T.: Casino nemôže dôležité veci, vychytávky a pod. uviesť v tomto recepte, lebo nie je jeho autorom. Na to sú tu práve komentáre pod receptom.
    Každý môže robiť zásahy, úpravy len v svojom recepte.

    Odpovědět

  • Andrea T. Andrea T.(neregistrovaný)

    casino:A ještě jedna rada, všechny důležité věci uvádějte přímo v receptu,ušetříte tím zklamání dalším kdo to bude chtít vyzkoušet, to znamená, že šlehat třeba 5 minut a péct na pečícím papíru a jaký rozměr pečící formy, protože proč si pročítat těch hafo komentářů, aby se člověk dozvěděl další rady že?;-)

    Odpovědět

  • Andrea T. Andrea T.(neregistrovaný)

    casino: asi vás zklamu, ale to co jsem upekla ze šlehaných bílků a dodělala jako punčový řez, není ani předýchané ani rozmočené, naopak to chutná jako klasický punčový řez.:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Andrea T.:
    Kouzlo "Punčového" je m.j. v plátech pečených z celých vajec. Je to dortová hmota bez tuku a pokud budete pracovat se sněhem, tak to bude ve finále něco jiného. Ne moc jiného, ale jiné (nadýchané-nacucané-rozmočené) to je...;-)

    A že se vám dílo nedařilo?
    No, z vlastních nezdarů vím, že asi ve třech případech ze čtyř jsem někde udělal kopanec ich:-8

    Odpovědět

  • Andrea T. Andrea T.(neregistrovaný)

    cathleen:Neříkám, že jsem dokonalá, ale podle tohoto receptu se to fakt nepovedlo, nemůžu vkládat fotky, abych ukázala tu placku co z toho vyšlo a to co se mi povedlo podle klasického receptu. Asi máte zázračné ruce, ale já už podle toho to receptu dělat nebudu ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Andrea T.:to je jako hádka s hluchým, fakt:-/
    Řezy jsou mnohokrát osvědčené, jsou z normální kuchařky, mně se povedly pokaždé a netuším, kdes udělala chybu. Ale je u tebe, ne v receptu.;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo