Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 233 názorů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 126 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minut, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 420 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • martinice martinice

    Vždy peču na pečícím papíru. :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Ja tedy musim rict že těsto je katastrofa. Všude se to lepí, nevim jestli je to má chyba či co, ale platy jsem zatížila chci sundat závaží a on mi korpus zůstal na tom :-//

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Orion1: vymazat a vysypat.

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Můžu ještě vědět jestli plechy na korpus vymazavate a vysypete necim nebo jen pecici papir ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Orion1: plech klasika, cca 35x25 cm, upečené pláty piškotu jsou opravdu nízké - každý na jedno patro punčového řezu.

    Odpovědět

  • Orion1 Orion1

    Zdravím.
    Jak velký plech ma byt na ty platy ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    fatima: ano, jsou jednoduché, že už to snadnější být asi ani nemůže :-D
    Jsem moc ráda, že chutnaly!

    Odpovědět

  • fatima fatima

    Dnes jsem dělala a je výborný,na mě teda dost sladký ale tak to prostě je,je to starý dobrý punčák:yes: zítra udělám polevu a trošku víc okyselim citronkem a bude skvělý.Překvapilo mě jak je to jednoduchý,ted budu dělat častěji:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ajka23: díky, jsem moc ráda, že se podařil a tak chutná! :yes::-)

    Odpovědět

  • Ajka23 Ajka23

    Pred chvilkou dopeceny a uz len cakam az sa nanucne :-8 ( nevydrzala som a ukrojila kusok ) robila som prvykrat a musim uznat je ze fakt luxusny :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Frantiska: děkuji <3 i za fotku :-K
    Také u nás jsou oblíbené, ale dělám je jen jako řezy, piškot peču vždy v klasickém plechu.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vyzkoušeno pri pokusu o dort /delala jsem z polovicní dávky a inspirovala jsem se jinym receptem, ale byla to zbytecna piplacka. Priste upecu normalne na plechu a vykrojim kola na dort/ :) Mam moc rada tento druh piskotu.

    Odpovědět

  • zdenkaz5 zdenkaz5

    Podle tohoto receptu peču již několik let a je moc oblíbený ,v podstatě se vždy povedou a moc se mi osvědčilo i to ,že dávám domácí marmeládu z josty ,je pikantnější víc než rybízová.Takže moc děkuji za jeho zveřejnění:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    krása :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    kwmondekova: jak kdy - a když už mi něco zbyde, tak jen troška. U původního receptu ho bylo psáno ještě více, 2x tolik.

    Odpovědět

1 2 3 5 9 12 16

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy puncove rezy recepty

Zapomněl/a jsem heslo