Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které snadno podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou krásně šťavnaté, vonící po rumu, a mnohem snazší, než byste čekali.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 667 kJ / 2 550 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 998 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy353,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto řezy chutnají jako ty kupované.

Polevu připravuji od oka, ale můžete vyzkoušet tento recept -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... . Pokud se do něj pustíte, přidávejte tekutinu po menším množství. Přidat můžete vždycky, ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

eLko.

před 2 hodinami

cathleen: Tak to by mě zajímalo, která vyučená cukrářka dělá polevu ze solamylu. :-D Ani vyučená cukrářka není známkou kvality, bohužel vím, co za experty vyleze z takové školy a měla jsem mnohokrát čest ty jejich "výtvory" ochutnat, některé by se nedaly dát ani prasatům. Mít nějakou školu ještě neznamená, že to ten dotyčný umí. ;-)

Eja57

24. 6. 2021 15:11

Správně je na "plechách", opravuji v receptu a plevelnou diskuzi mažu:-K

Eja57

24. 6. 2021 13:01

zizala: no, to určitě (já si navíc myslím, že to letělo zbytečně, ten plat má opravdu být tenký...)
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu:-O

zizala

24. 6. 2021 12:10

Simonaaaaa: A nebylo Vám líto použitých surovin? Většinou jde i z nepodarku něco jiného vytvořit.

cathleen

24. 6. 2021 11:14

Simonaaaaa: Simono, krom toho, že byl upečený plát tenounký - neměl žádnou chybu:-? Když se podíváte na punčové řezy - na mém fotu nebo i na ty z cukrárny, copak jsou tam jednotlivé pláty nějak silné?
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.

Simonaaaaa

24. 6. 2021 11:10

Na jak velky plech davate? Dala jsem na klasicky plech do trouby a tenounka vrstva, takze nevim no, letelo to do kose....parada

Simonaaaaa

23. 6. 2021 09:00

Simona Skolakova: dekuji :)

Simona Skolakova

22. 6. 2021 22:11

Simonaaaaa: na videu se to dělá z poloviční dávky;-)

Simonaaaaa

22. 6. 2021 21:43

Zdravim. Kolik tedy tech surovin na piskot? V receptu pisete mnozstvi na 2 platy, ve videu vsak delate mnozstvi na jeden plat a ten pak rozdelite...

cathleen

2. 5. 2021 13:23

Andyscha: mám radost, že se řezy povedly, děkuji za zprávu! :-K

Andyscha

2. 5. 2021 10:25

Včera večer jsem punčové řezy upekla, nechala jsem je přes noc uležet a jsou vynikající :yes:! Piškot jsem si připravila tak, že jsem ušlehala žloutky s cukrem, poté vmíchala mouku a nakonec opatrně vmíchala sníh z bílků, piškot byl měkkoučký. Rozvar jsem připravila z rumu, určitě se nebát piškot pořádně navlhčit. Nakonec citronová poleva od oka, přidala jsem do ní špetku růžové barvy. Za recept děkuji a určitě budu péct znovu :-K!

cathleen

21. 3. 2021 09:29

Michal1979: to mě mrzí, že se vám piškot nepovedl, ale receptem to stoprocentně není. J od vyučené cukrářky, sama jsem ho pro nás dělala minimálně 10x, než jsem ho sem přidala (jednu dobu to byl náš oblíbený zákusek na vánoce), a nestalo se mi, že by se nepovedl.

Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající :-)

Veronika.Hrozna

20. 3. 2021 22:20

bofinka: Pekla jsem vcera, bez chyby.Recept je v poradku.:yes:

bofinka

20. 3. 2021 22:10

Sarik. 7: Budes se divit, ale toto je vseobecne znamy recept piskotu, dovolila bych si rici primo svetovy ;-)
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake

Sarik. 7

20. 3. 2021 21:56

Na to musím také reagovat, piškot se takto nedělá, nejdřív se uslehaji bílky s cukrem úplně do tuha že drží když si dáte na prst a otočí směrem k zemi, poté pomalu prislehavame jeden žloutek za druhým, poté olej a vodu, poté už jen metlickou pomalu zamíchat mouku . Poměry neuvadim, jelikož není řečeno do jak velké formy, ale takto vždy piškot vyšel, když jsem začínala péct tak jsem dělala tu chybu že jsem zkusila každý recept co mi jakože přišel jednoduchý, a převážně jednoduchý piškot všude uvádějí vyslehat vejce a ne zvlášť bílky a poté zaslehat žloutky, je to pro někoho složitější ale ten piškot to je lahoda

1 2 3 4 5 10 14 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, cukr, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG