Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které snadno podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou krásně šťavnaté, vonící po rumu, a mnohem snazší, než byste čekali.

Hodnocení receptu je 5,0 (144×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

26. 6. 2022 13:15

Terkacu: děkuji za zprávu, jsem moc ráda, že jste s receptem spokojená :-) a díky i za obě fotografie <3

Terkacu

25. 6. 2022 12:34

Hned na poprvé se povedl! Pekla jsem už několikrát a vždy úžasný! Nepeču nebaví mě to ale tohle je hned nemusím nic extra hlídat a oproti jiným desertům hledat ty nejlepší ingredience proste kupní vejce, cukr, mouku a koupím dobrej džem ???????? a celá moje rodina ho miluje ???? ♥️ Každé pečení jedu přesně podle videa a dělám ho do dortové formy ???? nechám v troubě klidně 6-7min je trochu sušší, ale lépe se mi s nim pracuje a rozvar s kvalitním dzemem to vyřeší a nechat přes noc v lednici ????????

jbezda jbezda

21. 3. 2022 17:21

Upečeno a je opravdu luxusní. Rozvar příště udělám z poloviční dávky. Piškot jsem dělala trošku jinak ( 4vejce, 10dkg cukru, 20dkg pol. mouky, špetka prdopeče). Ale je to opravdu moc dobré<3

martinice

17. 3. 2022 14:08

Dnes jsem dělala punčáky.Pekla jsem na černý pečících podložkách,to jsem si ale dala,piškot byl slaboučký a nešel odlepit,na druhý plech jsem dala o 5dk více mouky polo. a piškot šel docela dobře odlepit.Ale šlo to špatně sestavit,rozvar mě hodně zbyl,dělala jsem naposled :-//:-//:-//:-//:-//:-//

Geryyy Geryyy

19. 2. 2022 20:04

Tak dnes jsem punčové řezy dotvořila.. A nutno říct , že tento recept je na vícekrát, tím myslím, že se musí upět vícekrát aby to člověk vychytal. Těsto jsem hlídala a po 5 minutách vyndala (projistotu) ale bohužel to druhé těsto nebylo ještě uprostřed hotové..:-( Což jsem zjistila až při odlepování pečícího papíru. v receptu chybí na jaký plech jsou suroviny, mělo by to být součást každého receptu ať to člověk nehledá v komentářích. Toho cukrového rozvaru mi tedy dosti zbylo, a už tak to mám strašně mokrý. Chuťově je to hodně hodně moc sladký, 8-( cítím samý cukr, dala jsem málo rumu, příště bych rumu dala víc. Je lepší než na klasické plechy to dát na menší plech a mít těsto vyšší.

cathleen cathleen

27. 9. 2021 11:35

eLko.: hledat vám ji nebudu.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.

eLko.

26. 9. 2021 23:26

cathleen: Tak to by mě zajímalo, která vyučená cukrářka dělá polevu ze solamylu. :-D Ani vyučená cukrářka není známkou kvality, bohužel vím, co za experty vyleze z takové školy a měla jsem mnohokrát čest ty jejich "výtvory" ochutnat, některé by se nedaly dát ani prasatům. Mít nějakou školu ještě neznamená, že to ten dotyčný umí. ;-)

Eja57 Eja57 (moderátorka)

24. 6. 2021 15:11

Správně je na "plechách", opravuji v receptu a plevelnou diskuzi mažu:-K

Eja57 Eja57 (moderátorka)

24. 6. 2021 13:01

zizala: no, to určitě (já si navíc myslím, že to letělo zbytečně, ten plat má opravdu být tenký...)
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu:-O

zizala zizala (moderátorka)

24. 6. 2021 12:10

Simonaaaaa: A nebylo Vám líto použitých surovin? Většinou jde i z nepodarku něco jiného vytvořit.

cathleen cathleen

24. 6. 2021 11:14

Simonaaaaa: Simono, krom toho, že byl upečený plát tenounký - neměl žádnou chybu:-? Když se podíváte na punčové řezy - na mém fotu nebo i na ty z cukrárny, copak jsou tam jednotlivé pláty nějak silné?
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.

Simonaaaaa

24. 6. 2021 11:10

Na jak velky plech davate? Dala jsem na klasicky plech do trouby a tenounka vrstva, takze nevim no, letelo to do kose....parada

Simonaaaaa

23. 6. 2021 09:00

Simona Skolakova: dekuji :)

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 6. 2021 22:11

Simonaaaaa: na videu se to dělá z poloviční dávky;-)

Simonaaaaa

22. 6. 2021 21:43

Zdravim. Kolik tedy tech surovin na piskot? V receptu pisete mnozstvi na 2 platy, ve videu vsak delate mnozstvi na jeden plat a ten pak rozdelite...

1 2 3 4 5 10 14 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr písek, mouka polohrubá, vejce, cukr písek, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG