Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které snadno podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou krásně šťavnaté, vonící po rumu, a mnohem snazší, než byste čekali.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 12:38

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

27. 9. 2021 10:35

eLko.: hledat vám ji nebudu.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.

eLko.

26. 9. 2021 22:26

cathleen: Tak to by mě zajímalo, která vyučená cukrářka dělá polevu ze solamylu. :-D Ani vyučená cukrářka není známkou kvality, bohužel vím, co za experty vyleze z takové školy a měla jsem mnohokrát čest ty jejich "výtvory" ochutnat, některé by se nedaly dát ani prasatům. Mít nějakou školu ještě neznamená, že to ten dotyčný umí. ;-)

Eja57

24. 6. 2021 14:11

Správně je na "plechách", opravuji v receptu a plevelnou diskuzi mažu:-K

Eja57

24. 6. 2021 12:01

zizala: no, to určitě (já si navíc myslím, že to letělo zbytečně, ten plat má opravdu být tenký...)
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu:-O

zizala

24. 6. 2021 11:10

Simonaaaaa: A nebylo Vám líto použitých surovin? Většinou jde i z nepodarku něco jiného vytvořit.

cathleen

24. 6. 2021 10:14

Simonaaaaa: Simono, krom toho, že byl upečený plát tenounký - neměl žádnou chybu:-? Když se podíváte na punčové řezy - na mém fotu nebo i na ty z cukrárny, copak jsou tam jednotlivé pláty nějak silné?
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.

Simonaaaaa

24. 6. 2021 10:10

Na jak velky plech davate? Dala jsem na klasicky plech do trouby a tenounka vrstva, takze nevim no, letelo to do kose....parada

Simonaaaaa

23. 6. 2021 08:00

Simona Skolakova: dekuji :)

Simona Skolakova

22. 6. 2021 21:11

Simonaaaaa: na videu se to dělá z poloviční dávky;-)

Simonaaaaa

22. 6. 2021 20:43

Zdravim. Kolik tedy tech surovin na piskot? V receptu pisete mnozstvi na 2 platy, ve videu vsak delate mnozstvi na jeden plat a ten pak rozdelite...

cathleen

2. 5. 2021 12:23

Andyscha: mám radost, že se řezy povedly, děkuji za zprávu! :-K

Andyscha

2. 5. 2021 09:25

Včera večer jsem punčové řezy upekla, nechala jsem je přes noc uležet a jsou vynikající :yes:! Piškot jsem si připravila tak, že jsem ušlehala žloutky s cukrem, poté vmíchala mouku a nakonec opatrně vmíchala sníh z bílků, piškot byl měkkoučký. Rozvar jsem připravila z rumu, určitě se nebát piškot pořádně navlhčit. Nakonec citronová poleva od oka, přidala jsem do ní špetku růžové barvy. Za recept děkuji a určitě budu péct znovu :-K!

cathleen

21. 3. 2021 08:29

Michal1979: to mě mrzí, že se vám piškot nepovedl, ale receptem to stoprocentně není. J od vyučené cukrářky, sama jsem ho pro nás dělala minimálně 10x, než jsem ho sem přidala (jednu dobu to byl náš oblíbený zákusek na vánoce), a nestalo se mi, že by se nepovedl.

Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající :-)

Veronika.Hrozna

20. 3. 2021 21:20

bofinka: Pekla jsem vcera, bez chyby.Recept je v poradku.:yes:

bofinka

20. 3. 2021 21:10

Sarik. 7: Budes se divit, ale toto je vseobecne znamy recept piskotu, dovolila bych si rici primo svetovy ;-)
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake

1 2 3 4 5 10 14 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr písek, mouka polohrubá, vejce, cukr písek, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG