Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 225 názorů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 104 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minu, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 956 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ajka23: díky, jsem moc ráda, že se podařil a tak chutná! :yes::-)

    Odpovědět

  • Ajka23 Ajka23

    Pred chvilkou dopeceny a uz len cakam az sa nanucne :-8 ( nevydrzala som a ukrojila kusok ) robila som prvykrat a musim uznat je ze fakt luxusny :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Frantiska: děkuji <3 i za fotku :-K
    Také u nás jsou oblíbené, ale dělám je jen jako řezy, piškot peču vždy v klasickém plechu.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vyzkoušeno pri pokusu o dort /delala jsem z polovicní dávky a inspirovala jsem se jinym receptem, ale byla to zbytecna piplacka. Priste upecu normalne na plechu a vykrojim kola na dort/ :) Mam moc rada tento druh piskotu.

    Odpovědět

  • zdenkaz5 zdenkaz5

    Podle tohoto receptu peču již několik let a je moc oblíbený ,v podstatě se vždy povedou a moc se mi osvědčilo i to ,že dávám domácí marmeládu z josty ,je pikantnější víc než rybízová.Takže moc děkuji za jeho zveřejnění:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    krása :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    kwmondekova: jak kdy - a když už mi něco zbyde, tak jen troška. U původního receptu ho bylo psáno ještě více, 2x tolik.

    Odpovědět

  • kwmondekova kwmondekova

    Dobrý den, použijete ten rozvar celý? Příde mi, že je ho moc a že by to bylo celé až moc rozblemcane :-8
    Nějak stále nemohu najít tu kombinaci :-) bud to mám skoro suché nebo zase az moc nasáklé 8-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Marketa: díky :-K jsem moc ráda, že řezy zaujaly a podařily se!

    Odpovědět

  • Marketa Marketa(neregistrovaná)

    Vynikajici recept a opravdu luxusni zakusek,moc se mi povedl a sklidila jsem samou chvalu! Uz jsem si receptik prepsala a budu pect opakovane;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Mirrka, janatka: děkuji za zprávu, těší mě, že se řezy daří a chutnají. <3

    Odpovědět

  • Mirrka Mirrka(neregistrovaná)

    Robila som ho na Veľkú noc, je chuťovo vynikajúci, najviac sa podobá tomu z cukrárne. Ďakujem a recept ukladám do rodinných. :-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Opět pečené, zase s úspěchem, vždy se povedou a moc chutnají.:yes:

    Odpovědět

  • Ellis Ellis(neregistrovaný)

    no pokud se chcete vyhnout namáhavému piškotu , tak dělejte tento, ideální i pro rolády a jiné řezy, nemusí se rolovat přes utěrku je poddajný :
    Potřebujete : 5 vajec
    5 lžic mouč. cukru
    4,5 lžice hl mouky
    Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta:-)

    Odpovědět

  • Tribitka Tribitka(neregistrovaná)

    Povedlo se! :-8 Jen misto 100g jsem davala co vajec to lzic ingredienci.Pritel pochvalil.
    Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
    Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka :-D

    Odpovědět

1 2 3 5 8 12 15

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčové řezy na plech punčový řez punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy punčový zákusek recepty výborný punčový dort punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčoví dort puncove rezy recepty

Zapomněl/a jsem heslo