Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 217 názorů

594

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
A cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minu, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 536 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Marketa: díky :-K jsem moc ráda, že řezy zaujaly a podařily se!

    Odpovědět

  • Marketa Marketa(neregistrovaná)

    Vynikajici recept a opravdu luxusni zakusek,moc se mi povedl a sklidila jsem samou chvalu! Uz jsem si receptik prepsala a budu pect opakovane;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Mirrka, janatka: děkuji za zprávu, těší mě, že se řezy daří a chutnají. <3

    Odpovědět

  • Mirrka Mirrka(neregistrovaná)

    Robila som ho na Veľkú noc, je chuťovo vynikajúci, najviac sa podobá tomu z cukrárne. Ďakujem a recept ukladám do rodinných. :-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Opět pečené, zase s úspěchem, vždy se povedou a moc chutnají.:yes:

    Odpovědět

  • Ellis Ellis(neregistrovaný)

    no pokud se chcete vyhnout namáhavému piškotu , tak dělejte tento, ideální i pro rolády a jiné řezy, nemusí se rolovat přes utěrku je poddajný :
    Potřebujete : 5 vajec
    5 lžic mouč. cukru
    4,5 lžice hl mouky
    Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta:-)

    Odpovědět

  • Tribitka Tribitka(neregistrovaná)

    Povedlo se! :-8 Jen misto 100g jsem davala co vajec to lzic ingredienci.Pritel pochvalil.
    Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
    Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka :-D

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Andrea T.: ja delam piskot jedine, ze sleham cele vejce at uz se to tyce dortu, ci cehokoli jineho, staci pridat na 1 vejce 1 vzlici horke vody ;) krasne nabyde a neni potreba ani kyprici prasek...;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Temisek: pekla jsem na normálním, klasickém plechu do trouby. Vrstva těsta není nijak vysoká.

    Odpovědět

  • Temisek Temisek

    Dobrý den, našla jsem si tento recept a vypadá úchvatně! V nejbližší době se na něj chystám. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli ho děláte na velký plech, nebo do formy na dort? Budu ho dělat poprvé a nerada bych něco pokazila, tak se ptám i na velikost formy, k těmto ingrediencím. Mockrát děkuji za radu :-8 :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Muj dráhy muž miluje puncove řezy. Našla jsem si asi před dvěma hodina tento recept. Šla nakoupit potřebné suroviny a ted dodelavam. Těsto jsem vyslehala do naprosto úžasné pěny. Těsto je tak nadychane a chuťové výborné. Lehce , jako každý recept, když varim, jsem si vylepšila o par ingrediencí, ale za me je tento recept fantasticky. Za me za 1*. Děkuji:)))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lukáš: dobře, vyřídím to autorce kuchařky.:-D
    Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?:-O Cukrářka opravdu nejsem, tím to nebude. Podívej se také na tu spoustu fotek u receptu s povedenými řezy, ještě větší množství pochvalných komentářů - kdy lidé tento recept s úspěchem zrealizovali a zkus zapřemýšlet, jestli by to bylo u ne-dobrého receptu;-)

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Tento recept není dobrý. Udělal jsem podle něj první plát na plech a vzešla mi placka. Ikdyž jsem to šlehal snad 10 minut. Nakonec jsem dělal jeden plát z 10ti vajec a 200g mouky. Aby toho bylo aspoň 10 porcí. Stálo to 40 vajec, ale chuť výborná :)

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    Andrea T.:
    Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    Tyto řezy peču už několikrát a vždy se povedli na výbornou.:yes:
    Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo