Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele taddy1

Což takhle obalit jenom jednou tak, že navlhčený sýr obalíte v hl. mouce, v minimálně ředěném rozkvedlaném vejci a strouhance. Osmažíte v dostatečně rozehřátém tuku jen po jedné straně, vyndáte trochu ztuhnout na rovnou podložku a před podáváním dosmažit druhou stranu. Tohle mi poradila kuchařka z hotelové kuchyně tehdy v 80-tých letech, kdy to byl hit a takhle měli připravené sýry na minutku běžně, nebylo to ani proti tehdy dost přísným normám a postupům. Já to tak dělám dosud a je úplně jedno, jestli je sýr proložený šunkou nebo ne, případně i Hermelín. Výsledkem je nevyteklý sýr v křupavém obalu té správné polotekuté konzistence.

Recept pěkný, akorát místo vody dávám mléko.

Dagmarak: Vlastně poněkud jiný recept 😀. Ale upřímně, také jsem si zde vzala inspiraci a trochu pozměnila po svém. Jinak jsou opravdu moc dobré a rychlé.

Omlouvám se, nějakou záhadou jsem to poslala 2x.

Za mě po osmažení maso vyndat a z výpeku na pánvi udělat šťávu. Když se nalije voda k masu, končí smažení a začíná dušení či vaření a to v tomto případě asi nechceme.

Za mě po osmažení maso vyndat a z výpeku na pánvi udělat šťávu. Když se nalije voda k masu, končí smažení a začíná dušení či vaření a to v tomto případě asi nechceme.

Recept dobrý, ale pokud si pamatuji, měla by tam být i kořenící směs čubrica.

mika59: No, není tu napsaný ani muškát, což je u holandského řízku dost podstatné. Třeba někomu nechutná. A trojobal je napsaný jako "dvojobal" - jenom vejce a strouhanka. Ale to, že se musí nejdříve dát do mouky, snad víme, tak se nic neděje. Takže - vytvarované řízečky obalit jako tradiční řízek - hl. mouka, vejce, strouhanka a šup s tím do vyšší vrstvy rozpáleného sádla (nebo oleje).:-K

Fsojcik: Chápu, ale to bude rozdílností chutí a ne receptem. Určitě tady na TOP receptech najdete spoustu jiných, které si oblíbíte. Krásný den :-)

Fsojcik: Jaké "zádrhy"? Jenom nerozumím tomu slovu, na co bych měla reagovat nebo co zlepšit.

Dělávám v remosce, nechávám jen šťávu a podávám s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vynikající. :-K

drobnix: Koukám, že nemáte ještě odpověď, tak já Vám to napíšu sama podle mých zkušeností. Dávám zásadně do vyhřáté trouby na těch 170 st., oboustranné pečení a půl hodiny se o to nestarám Pak chodím přes sklo trouby koukat na barvu. Když už dort zezlátne - to bývá zhruba po 3/4 hodiny pečení, udělám kontrolu špejlí. Pokud je čistá, dort je možno vyndat, když se na ni ještě lepí těsto, dopečte, ale teplotu trouby neměňte. Takže podle trouby a výšky dortového korpusu se peče cca 3/4 - 1 hod.

Ivanescence: Já taky - peču cca na 170-180 st. oba ohřevy. Jinak k receptu - je pěkný, ale přidávám citronovou kůru a špetku soli, která nemá chybět snad nikde.

Bibinko, tohle ne... Já oceňuji snahu, ale tohle je opravdu, jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Je tu moc ingrediencí, které úplně přehluší chuť žampionů a - upřímně řečeno - moc spolu nejdou dohromady. Opravdu méně je v kuchyni více a se žampiony, které si říkají o jemnou chuťovou úpravu, to platí o to víc. Tak příště znovu a maličko (no, spíš o hodně) líp. Držím palečky, učený s nebe nespadl. :-)